БГНЕС РС Македония не може да реши проблема с България, ако

...
БГНЕС
РС Македония не може да реши проблема с България, ако
Коментари Харесай

Плевнелиев захапа Северна Македония: Докато сме фашисти и татари, няма да се разберем

 БГНЕС РС Македония не може да реши казуса с България, в случай че не схване европейските полезности. Ако едно общество още не е готово да схване европейските полезности – господство на закона, истината за историята, добросъседски връзки, отвод от език на омразата – то не е готово и за участие в Европейски Съюз, съобщи в изявление пред БГНЕС президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

" В учебниците в Северна Македония написа, че българите са фашисти, окупатори и татари. Докато това е по този начин, до момента в който липсва политическа воля да вземем европейския метод и да работим за добросъседство, ние ще считаме, че това общество не е готово и не желае да бъде готово да схване европейските полезности.

Следователно ще бъде все по-трудно България да се съгласи с даването на зелена светлина. Няма нищо по-отвратително от подправянето на историята. Историята е такава каквато е, каквато се е случила и не може да бъде манипулирана. Ние не оспорваме правото на районен съд Македония да имат страна, да имат език и да ги нарекат както желаят. Самият аз като държавен глава на България съм казвал хиляди пъти: България не желае повече територия. България желае границите на Балканите да падат, а не да се местят ", съобщи Плевнелиев.

По думите му България не постанова несъгласие, а желае гаранции, тъй като един път към този момент е подписана декларация за добросъседски връзки през 1999 година

" Считахме, че това беше гаранция за нас, само че тя беше скъсана от Скопие. Втори път подписахме Договор за добросъседски връзки през 2017 година и още веднъж повярвахме, че това е гаранция, само че още веднъж нещата не се случват. Решението е доста обикновено България сподели: ние не оспорваме еднаквост, не оспорваме език, не оспорваме вашата държавност, само че ние желаеме гаранции, че ще бъдем положителни съседи, тъй като добросъседството е полезност в Европейски Съюз ".

Според него българо-македонските връзки в никакъв случай не са били леки.

" За страдание, трендът е отрицателен, вероятността не е добра. Необходима е политическа воля, с цел да могат да се решат проблемите. Те не са тежки, само че са сложни за решение и би трябвало воля ", счита президентът.

" Договорът за добросъседство сред България и районен съд Македония да се извършва всеобхватно, тъй че да повярваме, че върховенството на закона е на въоръжение в Скопие.

Други европейски полезности са спазването на правата на малцинствата, да няма език на омразата, историята да ни сплотява, само че да стъпим на истината в историята, тъй като единствено тогава тя ще ни сплоти. Вижте какви чудеса се случиха сред Франция и Германия, които преди този момент бяха дългогодишни врагове. Те построиха другарство на основите на обективната истина. По същия метод ние в България можем да се гордеем, че през днешния ден сме другари с Гърция и Турция. Не беше по този начин преди 30 години ", напомни Росен Плевнелиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР