БГНЕС Рекордни заплати в Българската банка за развитие. Членове на Управителния

...
БГНЕС
Рекордни заплати в Българската банка за развитие. Членове на Управителния
Коментари Харесай

Кирил Петков: По 60 000 лв. месечно са взимали бившите управители на ББР

 БГНЕС Рекордни заплати в Българската банка за развиване. Членове на Управителния съвет са получавали до 60 000 лв. месечно, разгласи служебният министър на стопанската система. В тази сума влизат бонусите, предава Нова тв.

" От през днешния ден нататък тази банка е в действителност за дребните и междинни предприятия. Всички трудности, които минаха, се веселя, че приключиха сполучливо. Сега имаме контрол, който е професионален, фокусиран върху задачите, с доста висок учебен лиценз. ББР от днешна дата ще работи единствено и само за дребни и междинни предприятия със заеми под 5 млн. лева ", уточни той.

Вписването беше краткотрайно спряно на 25 юни от Софийския градски съд заради жалби от старите членове. Вписването беше спряно и 5 дни по-късно, още веднъж след тъжби от членовете.

Едно от първите неща, което са открили членовете на надзора, е какви месечни хонорари са се раздавали.

" Първите открития на новия контролен съвет на ББР даже и мен накараха да ахна. Част от обезщетенията и заплатите в ББР са с огромни размери. Имало е месеци, в които заплатите на шефовете са стигали до 60 000 лева ", разкри Петков.

Кои членове на Управителния съвет са взимали рекордната заплата за месец не стана ясно. Ясни са обаче сумите.

За съпоставяне – през тази година шефът на Българската национална банка получава месечно заплащане от 20 000 лв.. В ББР обаче парите са били повече.

" Реално е имало месеци, в които заплатите на шефове са стигали до 60 000 лева Вярно е, че това е на база заплата,
бонус, плюс още нещо, само че приказваме за големи суми ", съобщи икономическият министър.

Но оттук насетне това няма да се случва, даде обещание.

" Това 60 000 лева на месец за мен за една банка, която е финансирана с нашите налози като капитал, е безумно. Който желае да работи за тези пари, да работи в частния бранш. Не с нашите налози ", сподели Петков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР