БГНЕС Проверка на Изпълнителната агенция Медицински одит“ поискаха от Майчин дом“

...
БГНЕС
Проверка на Изпълнителната агенция Медицински одит“ поискаха от Майчин дом“
Коментари Харесай

Не е за вярване! Гинеколог с две присъди в Македония лекува в българска болница

БГНЕС Проверка на Изпълнителната организация " Медицински одит “ желаеха от " Майчин дом “ във връзка македонския гинеколог доктор Николче Дамчевски. Оказва се, че докторът е с доказана от Апелативния съд в Скопие двегодишна ефикасна присъда. До определяне на събитията по случая активността на медика се прекратява, безапелационни са от АГ болничното заведение.

Случаят с гинеколога е разследван от македонската " Нова телевизия “, заяви БГНЕС. Оказва се, че той в продължение на 9 месеца е лъгал пациентка, че е бременна. Освен това е имал и обвиняване за подправяне на документи. В присъдата му пишело, че " като гинеколог има виновност за закононарушения, осъществени против здравето на хората, и подправяне на документи ". Пред съда признал виновността и по двете обвинявания. Димчевски имал възбрана в продължение на 8 години да не работи като доктор. В България обаче той е член и на Българския лекарски съюз.

" Д-р Дамчевски има българско поданство и е приключил своето здравно обучение и следдипломно образование в България. Той не е чиновник на СБАЛАГ " Майчин дом “ и няма трудово правно отношение нито с болничното заведение, нито с медицинския център към нея. Дейността му е на цивилен контракт, за сключването на който са спазени всички правни и административни процедури “, прецизират от " Майчин дом “. Дамчевски дал всички нужни документи, в това число и уверение, че е член на БЛС от август 2018 година Въз основа на тях той получил регистрация и право за практикуване на извънболнична здравна помощ от Столична районна здравна ревизия. Ръководството на медицинския център заявява подготвеност да окаже цялостно подпомагане на проверяващите и контролните органи.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР