БГНЕС Протестът е успешен, но от друга страна не е достатъчно

...
БГНЕС
Протестът е успешен, но от друга страна не е достатъчно
Коментари Харесай

Райчев: Протестът е успешен, но не е достатъчно голям, за да събори Борисов

 БГНЕС Протестът е сполучлив, само че въпреки това не е задоволително огромен с цел да го събори Борисов. Това мнение изрази социологът Андрей Райчев в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите му, ако властта можеше да провежда избори без да даде властта на Радев, от дълго време да ги е провела. Няма да дадат властта на Радев, безапелационен е Райчев.

Той разясни, че към момента Борисов губи от митингите. Загубил е част от периферията си. По отношение на предложение на Каракачанов да стане поръчител за разговор сред Борисов и Радев, социологът съобщи, че ВМРО се е докарало до такава степен, че към този момент няма ход на независима мощ. Те или умират, или стават съдружен партьор на ГЕРБ, акцентира Райчев.

Той означи, че ако вземе властта, Министерство на вътрешните работи ще бъде под негов надзор и той ще може да провежда избори, а държавното управление се страхувало от доста купени бюлетини.

Наистина е време за избори, би трябвало да се стабилизира суверенът, посочи още политологът.

Политологът Румяна Коларова от своя страна съобщи, че това, което следим е рецесия на легитимността, като най-тежката степен е слагането под въпрос на цялата система.

Хората не признават една съществена характериска на властта - монопола върху принудата, смята тя.

Според нея протестът намалява и по активност, и по поддръжка. Потенциалът на митинга за смяна се лимитира, това държавно управление ще управлява обстановка до избран миг, добавя Коларова.

Борисов се скри, тъй като осъзна, че всеки негов ход предизвика митинг, категорична е тя.

Андрей Райчев обаче е на мнение, че протестът не понижава, само че и не нараства доста. Има група хора, която желае да се пролее кръв, само че има и забележителна маса, които са срещу митингите, изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР