БГНЕС Предложението за увеличаване на санкциите за дрогирани и пияни водачи

...
БГНЕС
Предложението за увеличаване на санкциите за дрогирани и пияни водачи
Коментари Харесай

Марковски: Няма как убийците на пътя, употребили алкохол и наркотици, да лежат доживот

 БГНЕС Предложението за увеличение на глобите за дрогирани и пияни водачи е забавен въпрос. Редно ли е да стане? Ще има доста отвратително тежки присъди. Това съобщи в ефира на Нова телевизия адв. Марин Марковски.

" Загиналите при транспортни закононарушения са повече от умрелите от К-19. Законът ще направи всичко допустимо, с цел да промени това ", счита той. 

Според прокуратурата може да бъде признато, че всеки качил се зад кормилото след използването на опиати, може да се смята за тенденциозен причинител на закононарушение, разяснява Найденова. 

" Не ми се има вяра това да е теза на основната прокуратура, тъй като няма настояща норма, рационално правораздаване или процедура, която ще разреши да се запише правна норма, че умисълът се приема авансово, в случай че някой е използвал алкохол и опиати, преди да седне зад кормилото ", установи Марковски. 

" Когато става въпрос за виновност - дали е непредпазлива или умишлена, се изследват разсъжденията на причинителя директно преди действието ", съобщи Марковски. Според него това нещо не може да се случи, тъй като ще ни се смеят и врабците.

  " Никога потърпевшите не би трябвало да вземат участие в конструирането на закона, тъй като техните усеща са засегнати и накърнени. Справедливостта е в закона и съдията ", сподели Марковски и добави - това какво желаят хората, не би трябвало да става текст на закона, примитивно е.

" Никога Народното събрание няма да гласоподава текст, че в случай че някой е използвал алкохол или опиат, се смята, че е направил съзнателно ликвидиране.

" Нека мислим вярно, рационално, човешки и умно ", приключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР