БГНЕС Пламен Узунов е роден през 1972 г. в гр. Пловдив

...
БГНЕС
Пламен Узунов е роден през 1972 г. в гр. Пловдив
Коментари Харесай

Кой е Пламен Узунов?

 БГНЕС Пламен Узунов е роден през 1972 година в гр. Пловдив и беше шеф на полицията в града. През 1990 година приключва междинното си обучение в Националната комерсиална гимназия в гр. Пловдив. Завършил е Академията на Министерство на вътрешните работи по специалността " Противодействие на престъпността и защита на публичния ред “.

От 1993 година е служител на реда. Работи в Криминална полиция. Издига се до шеф на регионалната дирекция в града. От 27 януари до 4 май 2017 година е министър на вътрешните работи в служебния кабинет на Румен Радев, а по-късно става секретар в администрация на президента.

Докато беше вътрешен министър той уволни тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Костов, който по-късно беше назначен за шеф на Агенция " Митници ". След уволнението Костов подаде сигнал до прокуратурата с изказвания, че му е оказван напън от служебния министър председател Огнян Герджиков и от Пламен Узунов да освободи поста и е заплашван, че ще бъде дискредитиран в случай че не си тръгне самичък.

Пламен Узунов е член на Международната полицейска асоциация. През лятото на 2017 година се заформя скандал към Узунов за фотография, на която е облечен като Хитлер. Заради нея бе свикан от премиера Борисов и ГЕРБ да подаде оставката си. " Това са фотоси от 2003 година, от новогодишно празненство с другари, трансформирало се в маскарад. Първо трябваше да облека костюм на здравна сестра, само че той не ми стана и в този момент скърбя за това ", описа тогава пред Нова тв Узунов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР