БГНЕС Недобра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта на COVID-19,

...
БГНЕС
Недобра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта на COVID-19,
Коментари Харесай

Кунчев: От август може да очакваме значително повишение на заболеваемостта

 БГНЕС Недобра вероятност пред Европа, освен поради делта-варианта на COVID-19, само че и поради четвъртата вълна, която стартира да визира от ден на ден страни. Това предвижда в  " Денят стартира "  по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Според него до края на юли обстановката ще остане спокойна, само че по-късно ще се промени, тъй като трендът се трансформира - случаите стартират да нарастват. От август може да чакаме доста покачване на заболеваемостта, безапелационен е доцент Кунчев.

100 милиона лв. са планувани за страните членки за PCR и бързи проби за улеснение на придвижването. България кандидатства по този план. Към момента този механизъм на систематизиране е напълно в ръцете на Европейска комисия, само че ще осигурим проби незабавно след разпределяне на средствата, изясни основният здравен контрольор.

Той изясни още, че здравните служащи и работещите в обществени заведения би трябвало да попаднат в групите за наложителна имунизация.

На Балканите към този момент има страни, които са поискали да получат подаяние от ваксини, вървят и договаряния с Бутан, добави доцент Кунчев по отношение на количествата неупотребявани ваксини, с които разполагаме.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР