БГНЕС Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1,

...
БГНЕС
Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1,
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Не съм този Сатана, за който ме описват

 БГНЕС Не е заслужено да ме изкарват публичен зложелател номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не скърбя, че съм освободил вицепремиерския пост. Това съобщи новият зам.-председател на Народно събрание Валери Симеонов.

 Повод за коментара му станаха митингите на майките на деца с увреждания, които стачкуват против избора му за заместник-председател на Народно събрание.

" Първата фаза на митингите беше сполучлива от тяхна позиция. Извиних се за думите си, подадох оставка. Използвам по-остри изрази, може би съм мъчен темперамент. В продължение на година работя върху себе си. Тази разлика с останалите сътрудници в политиката провокира остри реакции. Какво да направя? Такъв съм. Много постоянно обръщам внимание на изразите, които употребявам. Но значимото е, че трите законопроекта, за които упорстваха те, бяха признати в Народно събрание ", разяснява Симеонов.

Той показа, че знае какво е да имаш болен човек в дома си  – и дядо му години наред е бил на легло, и майка му сега е в такова състояние от 7 години.

" Наясно съм с болката на тези майки и с това, което изпитват. Животът ми е обвързван с хора с увреждания. Знам какво значи това. Имам майка с тежък инсулт, за която се грижа към този момент седма година. Обидно ми е, когато ме изкарват като звяр, който няма сетива, с цел да разбере болката на тези дами. Напротив, доста добре я разбирам. Всичко разбирам и извинявам, само че не мога да приема да има втора фаза за демонизирането ми и изкарването ми като публичен зложелател. Аз съм платил за грешката си. Помагал съм на доста хора с неработоспособност ",   добави той.

" С делата си, които не са известни на обществеността, мога да потвърдя, че не съм този дявол, който ме разказват ", съобщи Симеонов и изрази подготвеност да се види с протестиращите майки на деца с увреждания, но счита, че настояването на оставката му е политическо.

По мотив избора му за зам.-председател на Народното събрание Симеонов уточни:  " Става въпрос за избор на моите сътрудници. 3 месеца аз не одобрявах това предложение за този пост. Бях избран да бъда зам.-председател на Народно събрание. Аз го одобрявам като отговорност. Нямам потребност от постове. Доказал съм се в своята работа. Постигнал съм триумфи в региона на бизнеса и нямам потребност от нови триумфи и самопризнание ".

По думите му той не е вкопчен в тази позиция. " До момента аз съм оказал помощ на много хора със лични средства. Това са жестове, с които мога да потвърдя, че нямам предопределено отношение към никого. Не ми е присъща показността ", добави Симеонов пред Нова тв.

Валери Симеонов разяснява и повишението на налозите в София.

" Неприятна и мъчителна, само че нужна мярка ", сподели той във връзка по-високия налог за по-замърсяващите коли. " Съобразно условията на Европейски Съюз, това е неизбежно ".

Той разяснява и предлагането нерегламентираното отдаване на стаи в онлайн платформи да се глоби. 

" Става въпрос за следното – дали страната да се прави, че не вижда беззаконието, или да обезпечи идентични условия за всички, които оферират хотелиерски услуги ", сподели Валери Симеонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР