БГНЕС На 16.11.2021г., вторник, в 12.00ч., в НУ Иван Вазов“ гр.

...
БГНЕС
На 16.11.2021г., вторник, в 12.00ч., в НУ Иван Вазов“ гр.
Коментари Харесай

60 деца от социално слаби семейства във Варненско ще получават топъл обяд

 БГНЕС На 16.11.2021г., вторник, в 12.00ч., в НУ " Иван Вазов “ гр. Дългопол, обл. Варна, започва стратегия на БЧК Варна " Топъл обяд за нуждаещи се възпитаници през образователната 2021/2022 “.

Програмата се обезпечава с 9 240 лева, набрани посредством националната Партньорска мрежа за щедрост на БЧК и от взаимно фондонабиране на БЧК и МЕТРО Варна.

Предвижда се даване на топъл обяд на 60 ученика за 77 образователни дни.

Програмата цели:

Превенция на отпадане от обучение на възпитаници в риск посредством обществена поддръжка с топъл или пакетиран обяд при присъствено или отдалечено обучение;

Допълнителна поддръжка на възпитаници в риск  - с образователни тетрадки и принадлежности, облекла и обувки, обезпечени от филантропични помощи и дарения; здравно-просветна работа за здравословно хранене, първа долекарска помощ и попречване на пътен/воден травматизъм; други в това число осведомителни акции по  национални и локални стратегии.

Подборът на учениците за топъл обяд е осъществен от учебна комисия и обществени служащи в гр. Дългопол, по критерии, посочени в Правилника на БЧК за  предоставяне на храна и визиращи възпитаници в риск- без родители /кръгли и полусираци/; с един/двама родители - безработни или с увреждане; с осиновители или попечители; застрашени от отпадане от обучение.

Програма " Топъл обяд “ на БЧК Варна е добра процедура към този момент 12 следващи години, в които  е осъществена в общо 19 учебни заведения, за 737 ученика.         
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР