БГНЕС Министърът в оставка Нено Димов остава в ареста, реши Специализираният

...
БГНЕС
Министърът в оставка Нено Димов остава в ареста, реши Специализираният
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Нено Димов

 БГНЕС Министърът в оставка Нено Димов остава в ареста, реши Специализираният съд. Един от причините е, че в случай че излезе на независимост, Димов може да повлияе на очевидците, с които бил в йерархични връзки.

Има обосновано съмнение Нено Димов да е направил закононарушението, в което е упрекнат - съзнателно занемареност. Като министър на околната среда и водите той е утвърждавал графици за подаване на вода за промишлени потребности, макар че равнището на язовир " Студена " доста е намалявало. Това е ставало в нарушаване на условията на законовата уредба да се подсигурява съществуването на задоволително вода за питейни и битови потребности.

Твърденията, че Димов е бил измамен или зле осведомен не изключват отговорността му. Ако е на независимост, има действителна заплаха Нено Димов да извърши друго закононарушение. Реална е заплахата Нено Димов да влияе на чиновници на Министерство на околната среда и водите за да укрият доказателства. Съдът намира, че Нено Димов би трябвало да бъде с мярка за неотклонение " Задържане под стража ". Определението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР