БГНЕС Математикът от БАН проф. Николай Витанов с поредната си публикация

...
БГНЕС
Математикът от БАН проф. Николай Витанов с поредната си публикация
Коментари Харесай

Николай Витанов: Има предпоставки за спокойни Коледни празници

 БГНЕС Математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов с следващата си обява за разпространяването на  COVID- 19, оповестена на страницата му във Фейсбук:

" Вече е ясно, че вторичният пик на вълната беше през октомври, както беше предсказано. Максималният брой случаи бе малко под 7000, което също е добра съвпадане с предсказанието ми за 7000 - 7500 регистрирани случаи. 

Както от дълго време знаете, тия, които четете постоянно тези разбори, намираме се в Долината на рева - доста нови случаи, висока смъртност. Вероятно се питате, какво споделят компютрите за времето, когато ще съм в чужбина. Казват следното. В средата на седмицата сред 14-ти и 21-ви смъртността и броят дейни случаи ще доближат местни пикови стойности и се чака бавно да стартират да понижават (вторниците не ги броим). Много е значимо това понижаване като почне, да не стопира. Това е предпоставката за спокойни Коледни празници.

Ако изглупеем да тръгнем отново нагоре по стълбата на увеличение на броя на случаите във втората половина на ноември, декември няма да е радостен. Тъй, че, пиша ви по кое време се чака да се обърне наклонността към натоварване на здравната система, оттова нанатък каквото сготвите, това и ще имате на трапезата за Коледа като резултати от пандемията. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР