БГНЕС Мъж с коронавирус почина, след като не беше приет в

...
БГНЕС
Мъж с коронавирус почина, след като не беше приет в
Коментари Харесай

Дъщерята на починал с Covid-19 ще съди държавата, защото не е бил приет в нито една болница

 БГНЕС Мъж с ковид умря, откакто не беше признат в нито една болница в София. 72-годишният пациент два дни обикаляше лечебниците, само че без триумф. Седмица по-късно щерка му също е болна от вируса, заяви bTV. 

Два дни търсене на кревати - от у дома до Координационния център, след това в " Пирогов " и " Токуда ". Свободни места обаче няма. Ден по-късно опитите не престават - до " Света Анна " и до болничното заведение в Своге, където се оказва, че няма реанимация. Крайният резултат е, че 72-годишният мъж губи борбата с заболяването. 

Четири дни по-късно щерка му изпитва дискомфорт. " Бях доста зле, боляха ме гърдите, бях доста уплашена, тъй като на баща белия дроб изчезна за дни ", споделя тя.

Състоянието й се утежнява и в неделя отива в " Пирогов ".

" Смехотворна организация. Взеха ми бърз тест - беше позитивен. Взеха ми PCR-тест - до тоя миг никой не се е свързал с мен да ми каже резултата ", споделя още дамата.

Тя се прибира у дома, само че няколко часа по-късно и прилошава.

" Звъннах на 112 към 19.30 ч. В 10. 40 ч. никой не се беше свързал с мен. Реших, че единствено с бог и молебствия ще се оправя и се обадих и им споделих, че в случай че има някой по-спешен него да обслужат ", споделя тя.

 

Казва, че към този момент близо седмица е у дома, изолирала се е сама, само че публично не е под карантина. " Официално не. Кой да те карантинира, то няма кой да те прегледа ", отбелязва дамата. Тя е безапелационна, че ще търси правата си по правосъден ред.

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР