БГНЕС Голямо изпитание е за хората, съжаляваме за тези, които ги

...
БГНЕС
Голямо изпитание е за хората, съжаляваме за тези, които ги
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил: Епидемията идва за да ни стресне и да поискаме от Бога прошка

 БГНЕС Голямо тестване е за хората, съжаляваме за тези, които ги е постигнала тази зараза, само че си мислим, че би трябвало да използваме времето на Великия пост за изключително смирение и молитва, това сподели митрополит Гавраил пред bTV. - Ние приказваме за тази злина, само че какъв брой доста по-страшни неща има към нас – ние за това не мислим и не мислим какъв брой е заплашителен прегрешението, който опустошава човешката душа.

" Това идва с цел да ни стресне, да ни покаже, че би трябвало да изправим себе си, да желаеме от Бога амнистия и да желаеме неговата помощ, тъй като църквата е претърпяла доста епидемии и постоянно с молитва, смирение и пост те са преодолявани в църквата ", сподели още той.

Митрополит Гавриил съобщи, че има писмо от Негово Светейшество Патриарх Неофит, което е утвърдено от всички митрополити.

" В него е дадена тенденция по какъв начин да се работи – ограничения за хигиена, всичко, което е належащо да се прави. Но в това писмо не е казано, че би трябвало да затваряме църквите и, че не би трябвало да се молим и са служим, а противоположното - с по-голямо старание, да се обърнем с молитва към Бога.

Спазвайки всички нужни условия за хигиена, ние ги съблюдаваме, само че не се анулират службите, тъй като те са тази духовна мощ, която първо дава на индивида мощ и вдъхновение да преодолява компликациите и с тях можем да омилостивим и Господ да ни избави от тази страшна зараза ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР