БГНЕС ГЕРБ ни предизвикват с предложението си за мажоритарна избирателна система,

...
БГНЕС
ГЕРБ ни предизвикват с предложението си за мажоритарна избирателна система,
Коментари Харесай

Ива Митева за мажоритарния вот: Това не става за една нощ

 БГНЕС ГЕРБ ни провокират с предлагането си за мажоритарна изборна система, тъй като ние сме поели подобен ангажимент, съобщи ръководителят на Народното събрание и народен представител от " ИТН “, предава БГНЕС.

Митева разяснява законопроекта на ГЕРБ за прекосяване от пропорционална към мажоритарна изборна система – едно от шестте оферти за промени в Изборния кодекс, които през днешния ден разисква Правна комисия на първо четене. Според нея предлагането на най-голямата парламентарна група е " механично преписване на текстове “, с което от ГЕРБ показват непознаване на същността на мажоритарния избор.

По създание предлагането включва основаване на 234 едномандатни региона в страната и 6 отвън нея, като регионите и номерацията им да се дефинират от президента.

" Без броене не могат да се вършат изборните региони, това е законопроект, изработен за една нощ “, разкритикува го Митева, съгласно която сходни промени би трябвало да бъдат правени след точно проучване и разискване.

От думите ѝ стана ясно, че " ИТН “ не са отказали от въвеждането на мажоритарния избор, само че плануват това да стане до идващите постоянни парламентарни избори, което ще разреши текстовете да бъдат детайлно прецизирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР