БГНЕС Френският посланик у нас Флоранс Робин е извикана на разговори

...
БГНЕС
Френският посланик у нас Флоранс Робин е извикана на разговори
Коментари Харесай

Извикаха на разговори в МВнР френския посланик заради думите на Макрон

 БГНЕС Френският дипломат у нас Флоранс Робин е извикана на диалози в Министерство на външните работи по разпореждане на външния министър Екатерина Захариева.

Повод за срещата е изявлението на президента Еманюел Макрон за френското списание " Вальор актюел ", в което той декларира: " Предпочитам хора, които идват от Гвинея и Кот д‘Ивоар законно, които са тук и които правят тази работа, в сравнение с български или украински противозаконни канали ".

С Флоранс Робин е разговарял заместник-министърът на външните работи Петко Дойков. Той е изразил неразбиране от изявлението на френския президент, което провокира отвращение в българското общество, в това число измежду сънародниците ни във Франция.

От българска страна е било очебийно, че няма никакви съществени учредения за сходни изказвания, съобщи Нова.

Отношенията сред България и Франция – на другари, сътрудници и съдружници, са отлични, българската общественост е доста добре интегрирана във Франция, а напоследък България не е получавала сигнали от френска страна за съществени нарушавания, се споделя в известието на Министерство на външните работи.

Посланик Робин е изразила страдание и е декларирала, че думите на президента Макрон са извадени от подтекста и са неправилно разбрани.

" Те никога не се отнасят до българското държавно управление, българските жители или българските служащи, които са добре признати и са потвърдили своя професионализъм, “ декларира дипломат Робин.

Тя е препотвърдила отличните двустранни връзки и изрази вяра, че те ще не престават да се задълбочават. " Между нашите две страни съществува чудесно съдействие –  в сферите на образованието, културата, стопанската система. Франция ще бъде дружно с България и ще продължи да поддържа нейните старания в границите на Европейския съюз “, декларира дипломат Робин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР