БГНЕС Едва 6000 ще са пътуванията до различни културно-исторически забележителности в

...
БГНЕС
Едва 6000 ще са пътуванията до различни културно-исторически забележителности в
Коментари Харесай

Нисък ръст на пътуванията за 3 март

 БГНЕС Едва 6000 ще са пътуванията до разнообразни културно-исторически забележителности в страната по отношение на националния празник 3 март.

Пътуващите за, друга от туризъм, се чака да са към 25 000 души.

Това оповестиха за " Монитор " от Института за разбори и оценки в туризма.

Броят на родолюбците, потеглящи на път за Деня на Освобождението, през тази година обаче е фрапантно по-нисък от прогнозния за 2020 година

Бърза информация демонстрира, че през предходната година българите и чужденците, които са посетили монументи и музеи, свързани с 3 март, или някоя от останалите исторически забележителности в страната, са били близо 100 000 души.

Заради ограничаващите ограничения, въведени по границите, за тазгодишния народен празник у нас не се чакат задгранични посетители.

Нашенците, решили да спазят традицията и да развеят българския байрак на някоя от забележителностите в страната, пък могат да подхващат само самостоятелни пътувания, а не проведени такива.

Припомняме, че вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова заяви, че “екскурзиите и пакетните пътувания също ще могат да се реализират от 1 март ".

Въпреки зелената светлина на туроператорите ще са им нужни най-малко 20 дни, в които да изготвят предложения за пътувания и да ги разпространяват измежду туристите.

В деня на националния ни празник туристите могат да избират сред 1500 обекта

свързани с Руско-турската освободителна война, които да посетят. Вероятно най-известният от тях е паметникът на Шипка.

Преди дни обаче от община Габрово оповестиха, че анулират обичайния църковно-военен обред, а също и проведения автобусен превоз до историческия връх. Според доцент доктор Ангел Кунчев скупчването на огромни групи хора от разнообразни обитаеми места крие риск от разпространяване на COVID-19,

поради което провеждането на проведени тържества е нецелесъобразно.

Макар формалното честване да е анулирано, хотелите наоколо включват поход до Шипка в своите предложения за празника.

Така да вземем за пример ще броим 96 лева на човек за две нощувки с включени закуски и вечери в местността Узана, екскурзията също влиза в цената.

Предлагат се и разнообразни разновидности за дейна отмора като каране на ски, а също и опция за обиколка на местността с моторна шейна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР