БГНЕС До 10-14 дни случаите ще започнат да се увеличават, заради

...
БГНЕС
До 10-14 дни случаите ще започнат да се увеличават, заради
Коментари Харесай

Проф. Балтов: До две седмици случаите ще се увеличават, заради недисциплинирани хора

 БГНЕС До 10-14 дни случаите ще стартират да се усилват, поради това което вършат недисциплинираните хора сега. Те си мислят, че всичко се е разминало, а вирусът витае във въздуха. Това съобщи пред Нова тв шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов във връзка пандемията от COVID-19.

" Това, което направи Щаба и държавното управление e да разреши на лечебните заведения да се реорганизират. В момента на никое място в Европа няма толкоз маски, колкото у нас. Защитните дрехи за многократна приложимост доста ни улесняват. За този един месец и това, което ни дадоха,  бе една глътка въздух, с цел да се реорганизираме и да създадем инфекциозно поделение. Преди в Пирогов нямаше такова. Сега сме готови ", добави той.

" Не би трябвало да се разхлабват ограниченията и не е правилно това за стадния имунитет. Това не е грип, един грип минава за към 10 дни. Заболяването протича над 28 дни ", акцентира проф. Балтов.

" Не мога да кажа каква е вярната тактичност. Има сега обезпечени 15 000 дози на хлорохин за лекуване на COVID-19, построиха се и доста лаборатории за PCR проби. Този препарат има и странични дейности, той не е панацея. Хората се лекуват по един метод, само че всички случаи, които се лекуват в огромните лечебни заведения са в тежко положение. Хората, които имат имуноглоболин Ж са след два негативни теста, само че това не значи, че заболяването не може да ви повтори ", съобщи лекарят.

Той прикани да се останем у дома и да съблюдаваме дисциплината.  " Хубавото време няма да изчезне ", сподели още той.

По думите му имат 5 случая, които са към този момент по 25 дни на апаратна вентилация. " Пирогов " беше в страховит стрес, само че към този момент сме готови ", изясни още проф. Асен Балтов.

Попитан къде е шансът в тази ситуация у нас да няма доста случаи, Балтов съобщи, че е там, че хората са се вслушали в ограниченията още първоначално.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР