БГНЕС Българските служби трябва да работят така, че в България да

...
БГНЕС
Българските служби трябва да работят така, че в България да
Коментари Харесай

Радев: Българските служби трябва да работят така, че да не остават неразкрити кутии на Пандора

 БГНЕС Българските служби би трябвало да работят по този начин, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора. Това сподели пред публицисти в Благоевград президентът, съобщи " Фокус “.

Радев съобщи, че в акцията би трябвало да бъдат водещи концепциите, а не компроматите. " Всеки да има опция да изяви себе си, да показа кой е, защо се бори и по какъв начин ще се бори, да се изяви на сцената “, изясни президентът.

" Моят спор е с българските жители. Водя го през целия си мандат и постоянно съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички претенденти за президенти, те са български жители “, разясни той.

Относно това, че през днешния ден би трябвало да излезе второ българско име от досиетата " Пандора “, Радев разяснява: " Моите упования са българските служби, правоохранителни органи, да работят по този начин, че възобновяване на стабилността да минава през това българските жители да научават от тях, а не от чужбина за нарушаваните ни закони. Да работят по този начин, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора “.

Правителството към този момент вкарва ограничения в поддръжка на дребните и междинни предприятия поради цените на тока, сподели Радев.

" Видяхте ли тази заран енергийната карта на Европа? Публикуват я всеки ден. Това е международен и изострен европейски проблем. Цяла остаряла Европа към този момент е в черно. Цените са скандални. Отиват над 300 евро за мегаватчаст. Вижте цените в България - 187 евро, дружно с Полша и Румъния, ние сме в най-ниския сегмент на цените. Кризата ще продължава, тя е международна наклонност “, разяснява президентът.

" Какво вършим? Трябваше да задавате този въпрос през миналите 12 години. Какво направиха предходните ръководещи, с цел да решат в вероятност тази обрисувала се рецесия в енергетиката, а не с безхаберие да нокаутират тази система и да я оплитат в схеми “, добави той.

" Искам да поздравя служебното държавно управление, че в този сложен миг не престават с ограниченията, не престават да поддържат българския бизнес. Знаете по какъв начин бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се приготвят дребните и междинни предприятия. Те бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп единствено огромните със съмнителни права. Това удари най-вече дребния и междинен бизнес. Правителството към този момент вкарва ограничения в поддръжка на дребните и междинни предприятия. Над 265 хиляди от тях ще бъдат подкрепени с облекчения от 15 до 30 лева на мегаватчас.

Битовите консуматори са на следен пазар, само че вторично към тях покачването е посредством цените на всички артикули, артикули и услуги “, разясни Радев.

Относно намаляването на Данък добавена стойност на храните, президентът съобщи, че мнението на държавното управление е, че то би трябвало да се резервира до отшумяване на рецесията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР