БГНЕС Абитуриентите може да останат без кавалер и дама на бала,

...
БГНЕС
Абитуриентите може да останат без кавалер и дама на бала,
Коментари Харесай

Нови правила за предстоящите абитуриентски балове

 БГНЕС Абитуриентите може да останат без джентълмен и дама на бала, в случай че лицето не е от същия или от прилежащ клас. Учители и възпитаници оповестиха, че възбраната за външни лица в ресторанта е една от ограниченията поради пандемията от ковид.

В залите, където ще се организира купона ще участват единствено възпитаници от един випуск на съответното школо. Подобна неписана наредба има в Националната природо-математическата гимназия и Търговско-банковата гимназия в столицата.

В НПМГ възнамеряват празненство на 26 май. Залите на огромен столичен хотел ще съберат към 260 възпитаници от 12 клас и техните учители. С организацията се е нагърбила Антония Христова, ръководител на ученическия съвет на елитната гимназия.

" Имаме две правила. Първо, събираме в допълнение 3 лева, в случай че се счупи нещо. Забранили сме воденето на външни лица, тъй като другояче ще надхвърлим потенциала на хотела “, сподели девойката пред " Телеграф “.

Също по този начин събирането на още повече хора на едно място няма да е подходящо поради пандемията. За куверта, който е 110 лева учениците са събрали единствено капаро, което е било по 2.50 лева на човек.

" Договорихме се хотела поради ковид да съберем останалата част от парите допустимо най-късно “, описа Антония.

" Това е към 10 дни преди бала “, добави тя. Така, в случай че се наложи балът да бъде анулиран няма да са събирали на вятъра пари. Някои класове към този момент са си резервирали нощни заведения, други пък възнамеряват за пътуват с трен до морето през нощта, незабавно след празненството в ресторанта. По традиция, на изпращането в учебния двор учениците от НПМГ вземат участие в благотворителна идея и са с тениски, а не публични тоалети.

Така ще бъде и тази  година. Заради скупчването евентуално ще са с маски на изпращането, само че признават, че на самото празненство в ресторанта това надали ще е допустимо. Кувертът на зрелостниците от Търговско-банковата гимназия е 169 лева, описаха родители на дванайсетокласници. В трите зали на хотела ще се разпределят 290 индивида.

Сумата към този момент е платена на няколко транша. Първият е бил в размер на 40 лева Втората вноска от 50 лева родителите са платили в края на септември предходната година, а последната са внесли през януари. Някои от класовете към този момент са резервирали и дискотека, като са броили по 100 лева като кувертът включва алкохол по желание. Имало е и по-евтин вид от  50 лева, в които обаче влизат единствено вход и непокътнато място.

От множеството заведения, които посрещат зрелостници са обяснили, че в  случай на анулация на тържествата през ще насрочат друга дата през летните месеци.

Някои от родителите теглят заеми за бала. Така е в Пазарджик. Много фамилии там са теглили заеми, с цел да могат да провеждат и отпразнуват дипломирането на децата си, описват финансисти от банкови клонове в града. Най-масово са били отпускани потребителски до 5 000 лева.-7000 лева. 

Местни заведения желаят сред 70 и 100 лева за абитуриентска вечер според от това какви шедьоври на кулинарията оферират, само че доста постоянно ястията остават по масите, защото младежите натъртват всеобщо на алкохола. След ресторанта следва наложително дискотека или нощен бар, а зрелостниците от Пазарджик купонясват в близкия град Пловдив, където има повече заведения.

Заради наложените ограничения, свързани с пандемията с ковид, тазгодишните завършващи в пазарджишки гимназии се отхвърлиха от екскурзии след бала в Турция или Гърция, защото им желаят PCR-тестове. Младежите избират родните черноморски и планински курорти, с цел да отпразнуват запаметяващо се дипломирането след приблизително обучение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР