БГНЕС 390 милиона лева заделя държавата за надбавки за всички деца.

...
БГНЕС
390 милиона лева заделя държавата за надбавки за всички деца.
Коментари Харесай

Детски надбавки за всички деца: Как ще се получават?

 БГНЕС 390 милиона лв. заделя страната за надбавки за всички деца. В бюджета за идната година ръководещите разписаха отпадането на подоходния аршин. Така фамилиите с едно дете ще получават 40 лв., за 2 деца - 90 лв., за 3 - 135 лв.. Все още не е ясна и не е написана  процедурата, по която ще минават всички родители от 1 януари, с цел да могат да получат по сметката си финансова помощ от страната.

Като майка на 10-годишен наследник Петя в никакъв случай не е получавала детски надбавки. Защото въпреки и с малко е надвишавала тавана за разпределяне на тази обществена помощ.

" Получавала съм единствено майчинство 2 години. Детски надбавки не съм получавала, тъй като бях обезпечена на по-висока заплата. За това не ми се полагаше ", изяснява пред камерата на Нова Петя Жабилова.

Освен Петя помощ от страната за развъждане на дете не получават и родителите, които не дават отговор на в този момент настоящите правила. 

" Месечни помощи за развъждане на деца до довеждане докрай на междинното обучение, само че не повече от 20-годишна възраст, получават родителите, които  живеят непрекъснато и отглеждат децата си в страната. Децата посещават постоянно образователните занятия и имат направени всички наложителни имунизации и профилактични прегледи ", изясни Павлинка Дупчева, основен специалист в Агенцията за обществено подкрепяне.

Най-голямата спънка пред родителите досега беше точно подоходният критерии. Сега, с анулацията му, пари би трябвало да има за всички.

Все още обаче няма никаква изясненост какви документи ще би трябвало да подаваме от 1 януари, с цел да вземем тази помощ. В момента обстановката наподобява по този начин – помощта се получава, в случай че родителите подадат декларация в организацията за обществено подкрепяне по сегашен адрес.

Дали редът ще остане същия, или поради това, че действително ще бъдат наранени всички фамилии процедурата ще се облекчи, следва обществените управляващи да решат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР