БГНЕС 21 533 са заразените с коронавирус в София. 15 980

...
БГНЕС
21 533 са заразените с коронавирус в София. 15 980
Коментари Харесай

Проф. Балтов съветва още при първите симптоми да не се ходи на работа

 БГНЕС 21 533 са инфектираните с ковид в София. 15 980 от тях са на домашно лекуване. 4809 са излекуваните пациенти. В столичните лечебни заведения има 3000 кревати за заболели от ковид, 250 са леглата за интензивно лекуване. 713 са среднотежки случаи, 107 са в интензивни отделения. 

Данните бяха обявени от шефа на " Пирогов " проф. доктор Асен Балтов на  конференцията на Националния действен щаб, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Натискът в София е доста огромен, благодаря на жителите, които схванаха какво е да съблюдават ограниченията, а те са: отдалеченост, маски навън, самодисциплина и самоконтрол ", добави той.

Проф. Балтов поучава още при първите симптоми на неразположение, повишаване на температурата и мускулна уязвимост хората да не вървят на работа. Ако признаците не престават, жителите да се извърнат към персоналния доктор.

" Трябва да има диференциация на лекуването на пациентите. Ако персоналният доктор поеме отговорност за лекуването на пациентите от първия ден, това доста ще ни облекчи " - разяснява той.

Здравният министър проф. посочи, че за контактни на заболели от ковид също се издава болничен лист. Болничният лист се издава със задна дата, от датата на осъществения контакт и е за 10 дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР