БГНЕС за 2020 година започва от утре, 25 септември, от

...
БГНЕС за 2020 година започва от утре, 25 септември, от
Коментари Харесай

Националната информационна кампания Бъди войник“  започва от Добрич

 БГНЕС за 2020 година стартира от на следващия ден, 25 септември, от гр. Добрич с присъединяване на министъра на защитата. Събитието съответствува с формалното отбелязване на 80 години от връщането на Южна Добруджа в рамките на България и влизането на българската армия в Добруджанския град.

Жителите и гостите на гр. Добрич ще могат да прегледат от 15.00 ч. на площад " Свобода “ мостри въоръжение и техника на Военноморските, Военновъздушните сили и на Сухопътните войски. Курсантите от Националния боен университет " Васил Левски “ град Велико Търново ще показват бойни умения. Военнослужещи от Военноморските сили ще срещнат посетителите с опциите на водолазното съоръжение и лодка вид " RHIB ". Военнослужещи от военно формирование 54060-Шумен от състава на Сухопътните войски ще представят  мостри на 7,62 мм автомат " Калашников ", 9 мм револвер " Макаров ", ръчен противотанков гранатомет, 7,62 мм полева картечница " Калашников ", снайперски пушки " MSG " и " Драгунов ", както и камуфлажно облекло нов пример.

С авиационен привет над града ще прелетят самолети " Спартан “,   " Пилатус “ PC 9 и L- 39. Посетителите на акцията " Бъди боец “ ще могат да видят от близко и  зенитно-ракетните комплекси " Нева “ и " Волхов “, на въоръжение във Военновъздушните сили. Курсанти от Националния боен университет " Васил Левски “ ще покажат бойни умения в ръкопашен пердах.

Статичният и динамичен показ ще следят вицепремиерът и министър на защитата, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден военачалник Петьо Мирчев. 

На щандовете на Информационната борса военнослужещи от типовете въоръжени сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, Централното военно окръжие, Националната гвардейска част и висшите военни учебни заведения ще дават информация на посетителите за вакантните длъжности във военните формирования, както и за опциите за кариерно развиване в Българската войска.   

От 16.15 ч. ще стартира шествие по пешеходната част на бул. " 25-ти септември ", с участници Представителният духов оркестър на Военноморските сили, военнослужещи и жители. 

Събитието в гр. Добрич се организира с общителното подпомагане на общината. От 17.00 ч. министърът на защитата ще участва на освещаване на плоча с имената на бойците и офицерите – добруджанци, починали във Втората международна война. В празника на града ще се включат Представителният гвардейски духов оркестър и солисти от представителния отбор на Въоръжените сили, които ще изнесат концерт от 18.00 ч. в градския парк " Свети Георги “.  От 20.00 ч. ще се организира и тържествена инспекция (заря).

Националната осведомителна акция " Бъди боец “ се организира за втора поредна година, с цел да показа Българската войска пред обществото, да показва престижа и преимуществата на военната специалност, опциите за личностно и професионално развиване във Въоръжените сили на Република България. През тази година акцията ще обхване 17 града в страната. Целта е да се създадат  позитивни настройки измежду обществеността и в региони, в които няма обичайно военни формирования и структури на Министерството на защитата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР