БГНЕС Всяка партия има свое виждане за процесите в държавата. В

...
БГНЕС
Всяка партия има свое виждане за процесите в държавата. В
Коментари Харесай

Валентин Касабов: Президент с манталитета на Радев ще ни доведе до гражданска война

 БГНЕС " Всяка партия има свое виждане за процесите в страната. В тези разлики се ражда нещо ново. Тепърва предстоят диалози, които ще бъдат най-малко 2 месеца. Такава е процедурата ". Така Валентин Касабов разяснява предложенията на " Обединените патриоти " по въпроса със свикването на Велико национално заседание и нова Конституция.

От през днешния ден ГЕРБ стартира консултациите с партиите в Народното събрание. Първите договаряния ще бъдат именно с  " Обединените патриоти ". Едно от предложенията е на Вътрешна македонска революционна организация и то планува увеличение на пълномощията на президента, като му се даде законодателна самодейност. От НФСБ обаче не са съгласни с това.

" За нас е недопустимо увеличение на пълномощията на президента. Представете си в тази конюнктура президентът, който и да е той, с огромни пълномощия и с манталитета на Радев, какво ще се случи? Гражданска война, ще се лее кръв! Много е рисково ", сподели Касабов.

За, депутатът от НФС съобщи още: " Нашето мнение е, че сега този човек не е съответен и не е на мястото си. При него няма разговор, има размахване на пръст ".

" Имаме един президент, който се губи в събитията, в предишното, към момента не е изтрил остарялото тоталитарно мислене. Той си показва, че страната е тоталитарна казарма. Вдигнал е вместо националния байрак, флагът на черепа и костите. Черепът е явен, костите е това, което ще се случи, в случай че недай си Боже “, сподели още Касабов. Според него президентът е човек, който е тръгнал против светините на българския народ – Шипка, Паметника на Левски. " Той не е конкурент, а огромно неразбирателство ". 

Относно митингите Касабов сподели, че не може " 100-200-300 индивида да лимитират правата на останалите жители ".

" Не могат да насилват дребни деца с майките им и да изясняват, че това са техните права. Утре ще стартират да разстрелват, това ли са им правата? ", попита Касабов.

Депутатът разяснява и другите оферти за промени в Конституцията.

" Ние сме срещу мажоритарния детайл. Той ощетява дребните партии, представителството им се понижа и това не е добре ", сподели Касабов.

От НФСБ поддържат намаляването на броя на депутатите, само че не и на 120, което било прекомерно малко.

" Започваме диалозите, ще предлагаме, ще приказваме, ще отхвърляме ", сподели още Касабов.

Търсенето на поддръжката за свикването на Велико национално заседание е работа на ГЕРБ. Те би трябвало да съберат 161 подписа на депутати. " Мисля, че една част от сътрудниците от Българска социалистическа партия са задоволително мъдри и рационални. Тези, които мислят по-различно от тясното мислене на Нинова. Може би ще дойдат гласове от Българска социалистическа партия ", съобщи Касабов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР