БГНЕС Всички параметри растат и ако не се вземат мерки, не

...
БГНЕС
Всички параметри растат и ако не се вземат мерки, не
Коментари Харесай

Проф. Костов: Не ни чака нищо добро, ако не се вземат мерки

 БГНЕС " Всички параметри порастват и в случай че не се вземат ограничения, не виждам наклонност да стигнем до по-добър излаз “. Това сподели пред БНР пулмологът проф. Коста Костов. По думите му ефектът от сегашната обстановка - от повишаване на инфектираните и на приетите в болница, ще бъде усетен по-осезателно до четири седмици. 

" В близкия месец виждам числата в противен аспект. Ако не вземем ограничения, тази вълна би могла да се задържи по-дълго време “. 

В предаването " 12+3 “ проф. Костов добави, че няма научни данни, които да потвърждават благосклонност на английския вид на вируса към по-младите хора. 

" Това е логиката на епидемиологичния развой, тъй като младите са по-активната част от популацията “. 

Според пулмолога всички гледат на здравната ни система като на дядовата ръкавичка, която е разтегаема до безспир:  

" Ще се направи всичко допустимо здравната система да поеме удара. Колкото по-голям е натискът върху здравната система, толкоз повече хора ще останат отвън, и то хора, при които заболяването протича тежко. Вероятно другата седмица болничното заведение, в която работя, ще се запълни изцяло. Това ще се случи и с другите лечебни заведения. По-тежките случаи, които се чакат да постъпят в лечебните заведения, няма да могат да постъпят в тях. Новият вид е по-инфекциозен и по-патогенен “. 

Проф. Костов разясни, че вирусът продължава да изненадва с нюансите в клиничното си протичане:  

" Не съм виждал до момента вирусна зараза с такова трагично протичане и с толкоз симетрично дифузно протичане. Това е болест със лична картина, със лична клинична и образна характерност, със съществено засягане на белия дроб, на съдовете... Това е вирус, който нападна целия ни организъм. Този вирус е извънредно надарен актьор “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР