БГНЕС “Ваксинирането мина безпроблемно. Не почувствах никаква болка при поставянето на

...
БГНЕС
“Ваксинирането мина безпроблемно. Не почувствах никаква болка при поставянето на
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Всички трябва да се ваксинират, дори и изкаралите COVID-19

 БГНЕС “Ваксинирането мина безпроблемно. Не почувствах никаква болежка при слагането на медикамента. Нямаше и странични реакции. Чувствам се обикновено ". Това съобщи в студиото на " Събуди се " заместник-председателят на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов.

По думите му в този момент му следва реимунизация след 21 дни. " Всички медикаменти, които минават през Европейската комисия по медикаментите, са утвърдени и тествани за използване върху пациентите. Всички пациенти, които имат прояви на алергични реакции би било добре да се направи един медикаментозен чадър дни преди и дни след слагане на имунизацията. При по-тежките случаи на алергии би трябвало да се съветват с доктор ", безапелационен е медикът.

Хората, които са прекарали COVID-19 и са образували антитела – те не са на задоволително високо равнище, в сравнение с при слагане на ваксина. " Тази ваксина се слага за пръв път на човешката популация и се надявам да се намерят отговорите, които да задоволяват всички нас. Най-приятният отговор ще е, че да, ще унищожаваме ковид в международен мащаб ", уточни доктор Брънзалов.

По думите му, в случай че най-малко 70 % от популацията се имунизира, тогава ще може да се построи стаден имунитет и да забравим за вируса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР