БГНЕС В проекта за Конституция има съвсем малко нови моменти. Някои

...
БГНЕС
В проекта за Конституция има съвсем малко нови моменти. Някои
Коментари Харесай

Благовест Пунев: Няма да се стигне до свикване на ВНC

 БГНЕС " В плана за Конституция има напълно малко нови моменти. Някои от концепциите са допустими, други са незадоволително развити, а трети са показани по този начин, че са неприемливи “. Това разяснява пред БНР Благовест Пунев, някогашен парламентарен арбитър, бил е арбитър във Върховния съд, някогашен зам.-председател на Върховния касационен съд, някогашен член на Висшия правосъден съвет.

По думите му намаляването на броя на депутатите " възпроизвежда една популистка концепция, стартирана от Слави Трифонов преди време, но понижаване на половина на народните представители би се отразило на политическото представителство и това значи усилване на лобизма “:

" В композиция с концепцията за унищожаване на Великото Народно заседание (тази концепция аз я споделям) би означавало огромна непредставителност при приемане на фундаментални промени в Конституцията или на нова Конституция “.

В предаването " Хоризонт за вас “ Пунев добави:

" Съществуването на Велико народно събрание се употребява като предлог да не се вършат промени, да се резервира статуквото... Няма да се стигне до привикване на Велико Народно заседание “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР