БГНЕС Трябва да сме наясно, че никой не иска да държи

...
БГНЕС
Трябва да сме наясно, че никой не иска да държи
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Мерките работят, те са нашето средство за контрол

 БГНЕС " Трябва да сме наясно, че никой не желае да държи заведенията за хранене затворени. Това не е мярка против притежателите на заведения. Всички желаеме да водим естествен живот, само че не можем да не се съобразяваме с действителността. Нека не забравяме уроците от предходната година, дано бързаме постепенно ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " зам.-директорът на " Пирогов " Николай Габровски. 

" Разбрахме, че ограниченията работят.  Тоест имаме средство за надзор ", разясни той.

По думите му това, което се случва на запад, със забавяне стига и до нас.  " Каквито и стъпки да се подхващат, те би трябвало да бъдат внимателни. Новините от Англия, Испания и Германия са извънредно притеснителни. Връщаме се в една позиция, която наподобява на тази от март и април предходната година. Би било изцяло илюзорно да считаме, че в случай че новият вариант съществува във Англия, няма да стигне до нас ", съобщи професорът.

" Коронавирус тематиката стана политическа. Октомври месец, когато имахме пик на заболелите, разбрахме, че експертното мнение би трябвало да бъде водещо. Ако създадем неверна стъпка след преодоляването на епидемията, това ще бъде мъчително за всички ", разяснява още Габровски.

 Той разяснява и възможното въвеждане на имунизационен календар в Европейски Съюз.

" Има етичен проблем дали можем да разделяме хората на имунизирани и неимунизирани. Всичко, което се случва до момента, ни сподели, че имунизацията е главната стъпка към връщането на естествен живот. Ваксината е спасението ", твърди  зам.-директорът на " Пирогов ".

Габровски изрече мнение и по въпроса за това по какъв начин би трябвало да се проведат идните избори.

" Изборен развой в лечебните заведения постоянно е имало. Убеден съм, че и в този момент ще се откри метод. Има софтуерни детайлности, които би трябвало да се уточнят ", поясни зам.-директорът на " Пирогов ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР