БГНЕС Скопие трудно ще направи компромиси по пътя към Европейския съюз.

...
БГНЕС
Скопие трудно ще направи компромиси по пътя към Европейския съюз.
Коментари Харесай

Eксперт: Страхувам се, че България ще отстъпи срамно пред Северна Македония

 БГНЕС " Скопие мъчно ще направи взаимни отстъпки по пътя към Европейския съюз. Но ние сами сме си отговорни, защото месец и половина преди междуправителствената конференция желаеме да решаваме въпроси, които с години не успяхме да решим... Страхувам се, че тези, които ще правят отстъпка, още веднъж ще бъдем ние, а отстъплението ще бъде срамно “. Това сподели пред БНР журналистът и ценител на района Костадин Филипов.

По думите му " страната ни се радва доста на контракта от 1 август 2017 година, само че когато година по-късно излезе договорът сред Република Македония и Гърция, видяхме, че гърците са си свършили прелестно работата спрямо нас, които направихме по този начин, че единственият работещ детайл от нашия договор да бъде взаимната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителните въпроси, която закъса в своята работата “.

В предаването " Нещо повече “ Филипов добави:

" В комисията ще има някаква дефиниция. Германия ще направи всичко да ни накара да гласуваме и първата междуправителствена комисия през декември в границите на немското председателство да се състои, което значи старт на договарянията на Скопие за участие в Европейския съюз “.

Журналистът акцентира, че  " дипломацията е тънка работа, за нея се работи по система от доста хора и от доста институции “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР