БГНЕС Президентът се оставя да му се оказва влияние да се

...
БГНЕС
Президентът се оставя да му се оказва влияние да се
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Президентът се лута в отношението си с хората

 БГНЕС " Президентът се оставя да му се оказва въздействие да се разграничава от левицата и да търси някакви опори в градската десница и в по-либералните кръгове “, съобщи Иван Гарелов по Българска национална телевизия в предаването " Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия. Според журналиста опълчването на с Българска социалистическа партия демонстрира, че той отива в някаква друга прекаленост.

" Заговори се за това, че той има непосредственост и споделя някои общи визии с вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия. Ако е по този начин, явно съществуват някакви взаимни съмнения “, подозира Гарелов.

" спазваше отдалеченост от Радев – тя в никакъв случай не е натрапвала заслугата си той да бъде определен за президент. Нито пък той – той постоянно е заявявал, че не показва ползите единствено на една партия, само че в своите позиции постоянно е бил по-близо до Българска социалистическа партия. Аз мисля, че на този спор не е пристигнало решението още. Като минат парламентарните избори, тогава ще узреят нещата “, е мнението на дългогодишния публицист и наблюдаващ на политическите процеси.

Гарелов уточни още, че президентът самичък е попаднал в клопката, който си сложи: " Радев избърза да разгласи, че на 28 март би трябвало да са изборите. Не знам дали добре го е обмислил, тъй като имаше много възражения. Даже някои организации близки до левицата напряко написаха, че той е подарил четвърти мандат на Борисов “. Според журналиста може би умишлено президентът не е подписал още декрет и е допустимо това негово решение да е една проба.

" Най-уместно би било въпреки всичко президентът да извика политическите сили, да се съветва с тях и едвам тогава да подпише указа по кое време да бъдат изборите “, предложи Гарелов. " Президентът се лута в отношението си с хората. Радев без поддръжката на Българска социалистическа партия е невероятно още веднъж да е президент “, безапелационен е Иван Гарелов и напомни, че и Движение за права и свободи изиска оставката на Радев.

" Как си го представяте да завоюва втори мандат без поддръжката на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи? Да кажеш, че десницата е в нахлуване – тя не е в нахлуване. Някои хора, които може би въздействат и на президента, мислят че в действителност се ускори въздействието около митингите на така наречен демократична десница, само че не е чак до такава степен, че да считаме, че тя ще завладее политическото пространство и да диктува накъде да върви страната “, предвижда Гарелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР