БГНЕС Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не

...
БГНЕС
Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не
Коментари Харесай

Борисов за Божков: Какво да сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен

 БГНЕС " Пред мен Владислав Горанов в никакъв случай не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - неведнъж се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му споделил - през днешния ден като мине законът в Народното събрание, да излезе и да се изясни ", разяснява пред " Сега " министър председателят Бойко Борисов по мотив изявлението на хазартния необут пред БТВ. Премиерът не сподели ще изиска ли оставката на  Горанов.

По мотив обвиняванията на Божков, че страната му е лишила бизнеса, Борисов сподели: " Какво сме му взели - цех ли сме му взели, дружество ли? Просто
хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта. "

Премиерът изрично отхвърли внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, разрешили на
хазарта да икономисва налози, а след това са се отметнали. " Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 година Тогава хазартът напълно беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички към този момент са обвинени ", сподели той.

Борисов засяга измененията в закона за
хазарта, направени през декември 2013 година, когато, инцидентно или не, депутатите пропускаха да впишат изгряващите моментни лотарии до тотото, лотото и бингото. Благодарение на това недовиждане прословутите " талончета “ за триене попадат в данъчна почивка – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не заплащат нито лев такса. По това време ръководи кабинетът на Пламен Орешарски с болшинство от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Борисов е гневен и от обвиняванията, че се разпорежда в спорта. " Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което върша, е след искане за поддръжка на фенклубове. От кой ли не получавам такива претенции, в това число и от " Левски ". Всичко се случва пред очите на обществото, в никакъв случай не съм го крил ", бе безапелационен той.

" Всяка подготовка в устата на Божков за мен е комплимент ", добави Борисов. Сутринта Божков сподели, че Борисов е общото сред мутренските времена и сегашните.

" Сега " зададе и въпроси на министъра на финансите Владислав Горанов - какъв брой пъти се е виждал и какъв брой пъти е разговарял с Васил Божков, правилно ли е, че персонално е показал шефовете на комисията по
хазарта на шефа на " Нове Холдинг ", и дали ще подаде оставка. От пресцентъра на МФ дадоха отговор, че министърът ще направи изказване по тези въпроси пред публицисти в Народното събрание.

Когато избухна абсурдът, Владислав Горанов разгласи, че не е имал визия за пакостите в хазарта - макар че този бизнес е в неговия сектор и че той персонално назначава ръководителя на Държавната комисия по
хазарта.

" Ако се откри моя персонална виновност или подготвеност по Закона за
хазарта, отговорността освен ще бъде поета, а ще се сведе до различен вид отговорност ", сподели Горанов във връзка на обвиняванията на прокуратурата, че страната е пропуснала да събере стотици милиони левове такси от двете известни лотарии на Васил Божков. 

Тактиката на министъра още в самото начало на абсурда с частните
лотарии е да се дистанцира от работата на комисията по хазарта и от упреците, че в продължение на години не е защитил ползите на бюджета. " Ако съм знаел, не бих позволил ", сподели той, усърдно заобикаляйки думата " оставка ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР