БГНЕС Подготвяме пакет от мерки, които да намалят риска при пациенти

...
БГНЕС
Подготвяме пакет от мерки, които да намалят риска при пациенти
Коментари Харесай

Откриват телефонна линия за консултация на хронично болни пациенти

 БГНЕС " Подготвяме пакет от ограничения, които да понижат риска при пациенти с хронични заболявания от възпаление с ковид. Общо взето мярката е да се пазят най-уязвимите групи ". Това разгласи доктор Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация на постоянния брифинг на Националния действен щаб за битка с ковид.

" Първи стадий на това, което създаваме, е да се подава вярна информация към пациентите с хронични болести. От през днешния ден откриваме безвъзмезден телефон, на него лекари от сдруженията ще дават съвещания на пациенти с хронични болести. Това е консултационна линия за хронично болните, с белодробни болести, сърдечни болести, диабет, които биха желали да се съветват, за ограничения, които могат да подхващат в тази обстановка ", добави Хасърджиев.

Той изясни, че детайлностите към организацията ще бъдат обсъждани с Националния действен щаб.

" Целта е да предпазим тези, които са най-уязвими от тази зараза. Хората могат да се обаждат на тези линия в работно време от 9 д 18 ч., ще имаме консултанти. Осигурена е опция за виртуален обзор по документи, имаме и виртуални стаи и за по-подробни прегледи при положение на потребност. На уеб страницата на националната пациентска организация, където има информация за COVID-19, ще подаваме информация за новостите, които всекидневно излизат. Трябва да създадем по този начин, че да сведем до най-малко тези хора да са в контакт със инфектирани ", разясни Хасърджиев.

В идващите месеци към тези пациенти би трябвало да има доста особено отношение до изчистване на вируса.

" Втори стадий от цялостния пакет ограничения е при случаите, когато се разрешава болният да бъде постен и от доктор с всички защитни средства. Финансите за тази самодейност са от донори, от компании, от задгранични посолства ", сподели още Хасърджиев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР