БГНЕС Очаква се трета вълна на коронавируса, това може да стане

...
БГНЕС
Очаква се трета вълна на коронавируса, това може да стане
Коментари Харесай

Хематолог посочи основната грешка при лекуването от коронавирус

 БГНЕС " Очаква се трета вълна на ковид, това може да стане след месец, само че може и по-рано “, уточни в предаването " Преди всички “ по БНР д-р Чавдар Ботев, хематолог, съосновател на Сдружение ``Лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма``.

По отношение на кръвната плазма доктор Ботев изясни, че би трябвало да се прелива доста рано  на рискови пациенти – с наднормено тегло, диабет, онкологични болести:

" При интубираните пациенти смъртността е над 90 на 100, по този начин че в доста от случаите се прелива кръвна плазма просто, с цел да се оправдае, че се прави нещо. А тя се прелива в ранен етап.

При преливането на кръвна плазма при пациентите трябва да се следи албумина, с цел да не се повреди белият дроб. При пациенти в тежко положение се преливат високотитърни плазми и се прелива деликатно и по-рядко ", разясни още доктор Ботев и добави:

" Основната грешка, която се прави да върви мъчно това заболяване, е, че след 7-и ден, до тогава има вирус, който ние би трябвало да нападаме, само че по-късно би трябвало да се приложи като съществена терапия - кортикостероиди и храксипарин – това е главната неточност.

Трябва да му бъде обяснено на пациента по какъв начин се развива заболяването – може до 7 ден да се дават противовирусни препарати, добавки, само че по-късно се минава на кортикостероиди и лекарства против съсирването на кръвта. Това не се прави от време на време и това е проблем. "

Д-р Ботев уточни, че като цяло имунизацията на " АстраЗенека " е безвредна:

" И в доста връзки я избирам от другите ваксини, тъкмо за възрастните пациенти, тъй като другите две ваксини дават по-токсичини реакции ".

Според доктор Чавдаров медикамента ивермектин не е регистриран от компанията производител за лекуване на Covid-19, тъй като патентът му е изминал.

" Но има лични изследвания на лекари, които сочат, че този медикамент е ефикасен. Но към този момент няма финансиране за това да се изследва медикаментът по-детайлно ", сподели още експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР