БГНЕС , най-вероятно е извършил нападението заради психично заболяване. Това съобщи

...
БГНЕС
, най-вероятно е извършил нападението заради психично заболяване. Това съобщи
Коментари Харесай

Нападателят с лък в Норвегия е психично болен

 БГНЕС, най-вероятно е направил нападението поради психологично заболяване. Това заяви на брифинг полицията, представена от Ройтерс. По-рано денем мъжът бе подложен под лекарско наблюдаване.

Разследващите оповестиха името на причинителя - Еспен Андерсен Бротен, 37-годишен жител на Дания. Той е прекарал по-голямата част от живота си в Конгсберг, където в сряда бе осъществено нападението.

Той е признал за осъществяването на убийствата, оповестяват още проверяващите и допълват, че мъжът е бил " предаден на здравните управляващи за наблюдаване и установяване на здравословното му положение ". Не се оповестяват повече детайлности. 

Бротен е приел исляма и е проявявал признаци на радикализация. Също по този начин има данни, че той от време на време е бил одобряван на лекуване в разнообразни здравни заведения.

Атаките са осъществени в просторен регион към градчето Конгсберг, което е на към 70 километра западно от столицата Осло. Убити са 4 дами и един мъж на възраст сред 50 и 70 години, а ранени са били трима души, измежду които и служител на реда, който не е бил на работа.

Това е нападението с най-вече жертви в Норвегия от 2011 година насам, когато крайнодесният екстремист Андерш Беринг Брайвик умъртви 77 души в юношески лагер, множеството от който младежи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР