БГНЕС Насилие е употребено от полицаите, те не са надхвърляли малко

...
БГНЕС
Насилие е употребено от полицаите, те не са надхвърляли малко
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Поведението на полицаите граничи с престъпление

 БГНЕС " Насилие е използвано от служителите на реда, те не са надхвърляли малко своите пълномощия, а държанието им граничи с закононарушение ". “

Това сподели министърът на вътрешните работи по време на чуването в Народното събрание за полицейското принуждение по време на митинга на 10 юли 2020 година, предава " Фокус ".

" Уважаеми потърпевши от полицейско принуждение младежи, доста сложни въпроси са ми сложили от Народното събрание през днешния ден. Искам авансово да подчертая, че не би трябвало да слагаме знак на тъждество сред десетината служители на реда, които ние през днешния ден ще приказваме и по-голямата част от бъгарските служители на реда съзнателно правят своята работа. Цялото общество разчитаме на тях да има ред, да има сигурност, за всички нас ", стартира своето ревю.

Според него не би трябвало да оставаме безразлични тогава, когато се натъкнем на нещо сходно и което ни отблъсква, отвращава ни.

" Оказва се, че никой не е взел, каквито и да е ограничения или в случай че е взел някакви, то те са просто, с цел да се каже: " Ние взехме отношение ". На фона на това, което виждахме всички ние и лятото, и в този момент в края на предходната седмица. По отношение на 10 юли за дейностите, които към този момент познаваме, в Столична дирекция на вътрешните работи са осъществени три инспекции. Забележете - службата, която и чиито чиновници следим в нещо като филм на ужасите сама ревизира дейностите на своите чиновници. Тя се самопроверява, както преди месец и половина стана ясно по отношение на подслушванията предходната година, че Прокуратурата на Република България се самопроверява. Няма кой да я ревизира и тя може да изнесе пред нас, каквото си желае. Така е станало и с тези три инспекции, които са подхванати в Столична дирекция на вътрешните работи ", сподели.

Според него не е инцидентно, че протестиращите са били влачени зад колоните на Министерски съвет.

" На мен ми идва в мозъка да ви кажа - има една съвременна дума, която се употребява в България - задкулисие. А тук какво да кажем - задколоние. Там са разчитали, че даже и камерата да работи, няма кой да подаде тази информация. Тази камера е снимала още в същия ден какво се случва зад колоната. Този запис е съхраняван в НСО и на 17 юли, т.е. тъкмо една седмица след случая, той е изтънчен от Столична дирекция на вътрешните работи и е получен, т.е. всичко е било известно още тогава. Напоследък четох, че някой бил крил тези материали. Някой. Едва ли не се загатва, че такива като мен са крили тези материали една година. Ваш сътрудник направи изказване тези дни, дано не му загатвам името. Този запис е бил в Министерство на вътрешните работи, в едно негово отделение и би трябвало, който е бил министър, да каже крит ли е записът или не е крит? ", уточни.

" Някой се пробва да потвърждава, че са надхвърляли малко своите пълномощия. Не са малко надхвърляли. Поведението им граничи с закононарушение. Такова нечовешко отношение към едни младежи възмущава всички и желая да поздравя ръководителя на българския парламент в този момент, че реагира и прочувствено, и политически, и държавнически да се прегледа този случай, защото сходни случаи до момента у нас не е имало ", акцентира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР