БГНЕС Много искам да се върнем побързо към нормалното придвижване. Подготвя

...
БГНЕС
Много искам да се върнем побързо към нормалното придвижване. Подготвя
Коментари Харесай

Захариева: За какъв хаос говори президентът?

 БГНЕС " Много желая да се върнем побързо към естественото напредване. Подготвя се нова заповед на министъра на опазването на здравето, съгласувана е с способените министри, за нискорисковите страни от Европейски Съюз и Шенгенското съглашение, да отпадне карантината. Очаквам до 15 юни най-малко в Европа да възстановим напълно свободното напредване ", сподели пред Нова тв министърът на външните работи Екатерина Захариева.

По думите й за страните отвън Европейски Съюз занапред ще се прави разбор.

Външният министър отговори и на обвиняванията на президента, че страната ни е влезнала " с безпорядък " в изключителното състояние и излиза " с още по-голям безпорядък ". " Не разбирам този метод на президента. България се оправи доста добре в тази рецесия. Цифрите приказват сами за себе си. Какъв безпорядък? Ние бяхме едни от първите, които взеха ограничения – първо ограничаващите, след това икономическите, обществените. Всяка седмица се прави разбор от всички, отваря се бранш по бранш. Не мога да схвана за какъв безпорядък приказва. Това са политически дейности на президента против държавното управление. Държи се като съпротива ", съобщи Захариева.

Относно проектите на Европейски Съюз за фонд със 750 милиарда евро за възобновяване на стопанската система след пандемията от COVID-19, външният министър съобщи: " Въпреки многото спекулации, че Европа е разединена, че не се оправя, това е амбициозно предложение и единствено дружно може да излезем от рецесията ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР