БГНЕС “Известно е кой създаде днешна Македония и кои са нейните

...
БГНЕС
“Известно е кой създаде днешна Македония и кои са нейните
Коментари Харесай

Ким Мехмети: Белград написа историята на Македония, за да я отдалечи от България

 БГНЕС “Известно е кой сътвори днешна Македония и кои са нейните родители: нейните татковци са титовите комунисти, а майката е федеративна Югославия. Това сподели пред БГНЕС един от най-известните македонски журналисти от албански генезис и политически анализатор Ким Мехмети. Негови книги са издавани в България, в това число и романа “Нишане " през 2008 година

Известно е и кой й написа историята за македонският народ да бъде далечен колкото е допустимо повече от българския и в това време да го “побратими " със сръбския. Много добре се знае и кой “кодифицира " македонският език, с цел да го “изчисти " от близостта си с българския, с цел да може да го “побратими " със сръбски език: Това са Белград и комисиите на Джилас. /Милован Джилас е един от най-близките сътрудници на югославския деспот Йосип Броиз Тито след 1945 година Лично взе участие в избиването на съперниците на режима, бел.ред./

Много неща, които са свързани със основаването на днешна Македония са известни. Но, не е известно кой ще ги събори: подмолните политици като Зоран Заев и водачът на Демократическия съюз за интеграция /Али Ахмети, бел.ред./, които споделят това, което желаете да чуете за отбрана на техните бизнес ползи и запазването на властта, или македонските “патриоти ", които лягат и стават с апелите: “Смърт за албанците ", “Македония на македонците " и “Българи-татари "!

Може би и не е толкоз значимо дали Гоце Делчев е българин, който се борил за освобождението на Македония, или пък е македонец, “който се е “маскирал " като българин, само че няма никакво подозрение, че ние на Балканите, в тази изпреплетена история и дебелите книги по история, имаме големи общи монументи за героите от изгубените борби, както и политици, които ни пазят от предишното, само че единствено с цел да не осъзнаем, че ни лишават днешния ден и ни пропиляват бъдещето ".

Македонският политически хайлайф дефинитивно би трябвало да се освободи от сръбската политическа памет, съгласно която, всички съседи са врагове на македонския народ, с изключение на Белград.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР