БГНЕС/ЕРА Европейската комисия съобщи, че е одобрила договор за доставка на

...
БГНЕС/ЕРА
Европейската комисия съобщи, че е одобрила договор за доставка на
Коментари Харесай

ЕК одобри договор за доставка на ваксината на Модерна - 80 милиона дози

 БГНЕС/ЕРА Европейската комисия заяви, че е одобрила контракт за доставка на имунизацията на " Модерна ". Договорът планува първична покупка на 80 милиона дози от името на всички страни от Европейски Съюз с опция да се изискат още до 80 милиона дози, се отбелязва в известието. Досега Европейска комисия подписа контракти за имунизациите на " Астра Зенека ", " Санофи ", " Янсен " и " Пфайзър ".

" Модерна " е американско сдружение, лидер в създаването на нов тип ваксини на основата на осведомителна РНК. Решението на Европейска комисия да поддържа тази ваксина е взето на основата на научна оценка, се добавя в известието.

Комисията е приела през днешния ден и тактика за обезпечаване на налични медикаменти, в която се плануват отбрана на веригата за доставки и помощ за създаване на нови и безвредни лекарства.

Европейска комисия предлага да бъде основана европейска работа за дейности при изключителна здравна конюнктура, както и да се оценят производството и снабдяването с жизненоважни медикаменти, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР