БГНЕС/EPA Руският президент Владимир Путин днес за първи път от повече

...
БГНЕС/EPA
Руският президент Владимир Путин днес за първи път от повече
Коментари Харесай

Путин се появи на публично събитие след дълго отсъствие

 БГНЕС/EPA Руският президент Владимир Путин през днешния ден за първи път от повече от месец се появи обществено на гала за издигане на националния байрак в Москва по случай Деня на Русия. Руският държавен глава беше ухилен и без маска на церемонията, вижда се на фрагментите, показани от държавната телевизия. През цялото време от последното му обществено появяване на 9 май той работеше отдалечено като защитна мярка против ковид.

Путин съобщи, че " безспорното болшинство " руснаци поддържат неговия план за конституционна промяна. Руският водач похвали традициите и културата на съветския народ и сподели, че е естествено те да намерят отражение в конституцията. " Сигурен съм, че безспорното болшинство на нашите жители споделят и поддържат тези разпореждания ", съобщи 67-годишният Путин на тържествената гала, състояла се в западната част на Москва.

Руският водач благодари на медицинските служащи в страната за работата им в речта си, по случай националния празник и добави: " Прекланяме се пред тях за тяхната работа, храброст и безгранично мъжество ". Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред съветски организации, че участниците в церемонията са били тествани за ковид.

Новозаразените с ковид в Русия за последното денонощие са 8987, с което общият им брой до момента доближи 511 423, заяви оперативният щаб по битка с разпространяването на инфекцията, представен от Ройтерс. Това съставлява дневен растеж от 1,8%, какъвто имаше и предния ден. Най-много новозаразени още веднъж има в Москва - 1714, в Московска област - 730, в Свердловска област - 320, и в Санкт-Петербург - 274. Към този миг от Covid-19 в Русия се лекуват 235 338. Починалите от вируса в страната за последното денонощие са 183-ма, а общо от началото на епидемията - 6715, което е 1,3% от всички инфектирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР