БГНЕС Да, аз съм писал тези есемеси. Искам да изтъкна нещо

...
БГНЕС
Да, аз съм писал тези есемеси. Искам да изтъкна нещо
Коментари Харесай

Пламен Бобоков си призна за чата с Радев и приятелството с Пламен Узунов

 БГНЕС " Да, аз съм писал тези есемеси. Искам да посочи нещо доста значимо. При обиска у дома съм предал телефона и айпада си, дал съм си достъпа до тях с всички кодове. Това не е някаква заслуга на службите. Не съм се тормозил да ги дам. Това съобщи Пламен Бобоков в телевизионно изявление. 

За окръжния прокурор там става въпрос за посредничество за един извънредно виновен и почтен човек - прокурор Николов. Очевидно не е сполучлив този избор, тъй като различен човек е на този пост ", уточни той. По думите му тези избори постоянно са предопределени. " Аз съм се възползвал, че имам другар, който е непосредствен до втория дирек ", уточни той.

" Всичко се знае в тази дребна под 7 милиона страна. Всички знаят кои са тези 2 стълба на въздействие. Обвинението към мен за търговия с въздействие е висша форма на цинизъм. Търговията с въздействие допуска съществуване на въздействие. Аз нямам такова. Аз мога да търгувам единствено с масла ", съобщи Бобоков.

" Може да отидете с всички камери в Русе и да попитате кой в града назначава всички – кой назначава прокурори, всеки държавен чиновник. Това е координаторът на ГЕРБ Пламен Нунев. Кой е зад него? ", запита риторично той.

Той още веднъж се върна на тематиката за посредничество за прокурора и съобщи, че сходно нещо се случва за първи път. " Не се е случвало различен път, това е напълно огромно изключение, тъй като той е един извънредно почтен човек и страховит експерт ".

Бобоков разяснява и скандала с Либерия. " Ние имаме големи ползи в Африка, имаме огромни вложения. В Либерия имаме водещи американски вложители и съм водил диалози с президента на Либерия, не с нашия.

Българският президент е човек, който може да лобира за българския бизнес и българското присъединяване в чужбина. Голямата дипломация в чужбина се прави от бизнеса. Съвсем обикновено е да съм помолил, в случай че нещо е допустимо, да се направи ", призна Бобоков.

" Единственият разговор с президентската институция е да знам по кое време се вършат публични визити. Нещо, което в целия свят се прави ", съобщи той. Бобоков заприказва и за либийския транспортен съд. По думите му този проблем е доста забавен. " Аз от 10 година имам бизнес в Либия. При последното решение на съда, България щеше да има черен щемпел за бизнес. Аз просто желаех да схвана дали има смисъл да вървя в Либия ", изясни той за какво е разполагал с решението на съда.

Що се отнася до обвиняванията за организирана незаконна група със 7 индивида, Бобоков съобщи, че в никакъв случай не се е виждал и не познава тези хора. " С Живков съм се виждал преди 5 години. От всички тези СРС-а се вижда, че аз не съм комуникирал с тях. Комуникирал съм единствено с брат ми и то не всеки ден ", уточни той.

" С Васил Божков се познаваме от 90-те години, бяхме в някаква организация - " Възраждане " мисля, че беше. Много положителни познати сме. Движим се в едни кръгове и е обикновено да се засечем, в никакъв случай не сме имали никакъв бизнес. Връзката ни е като двама притежатели на Lamborghini. Единият има All Star, другият е с трактор. Ние сме с трактора.  Опитва се да се внуши общ интерес в колекционерството.

Божков има сбирка, която е изящна, тя има голяма тежест, само че касае първокласната част от живота на хората. От нашата сбирка най-голямата е монетната, сподели още Бобоков.

" Признавам президентския секретар Пламен Узунов. Считам го за непосредствен другар, само че не сме си ходили на посетители. Съвет постоянно съм му желал, той е извънредно образован човек. През седмица две сме се виждали да пием по едно питиенце и да приказваме по злободневни тематики. ", призна той.

" Разбира се, по какъв начин да не познавам премиера. Всеки един човек в бизнеса се познава с министър председателите и президентите.  Лично доста добре го познавам. Откривал е три наши завода. Не сме другари, парадокс. Той самичък е казвал, че няма другари ", уточни Бобоков.

" Брат ми е с интервенция. Трябва да го освободят, той няма да избяга на никое място. Ние сме Бобокови ние не бягаме, няма да избягаме зад граница, няма да избягаме от София. Естествено, че се опасявам. Нашият министър председател се опасява, въпреки, че е обкръжен с толкоз защита. Но най-страшното е мълчанието. Аз няма повече да мълча. ", закани се той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР