БГНЕС България загуби един от големите си синове, човек, който беше

...
БГНЕС
България загуби един от големите си синове, човек, който беше
Коментари Харесай

Депутати и министри почетоха с минута мълчание големия Стефан Данаилов

 БГНЕС " България загуби един от огромните си синове, човек, който беше обичан и ще бъде обичан от милиони хора. Това съобщи с коридорите на Народното събрание Корнелия Нинова за смъртта на Стефан Данаилов. За нея Ламбо е бил галактика от гений, страст, мъдрост. Ние от Българска социалистическа партия загубихме един от най-авторитетните си хора и опора, подчерта аленият водач. Аз персонално изгубих втори татко, след гибелта на баща той ми беше като татко ", показа Нинова. Много го обичам, сподели още тя.

" Загубата на Стефан Данаилов за цяла България е голяма ". Това сподели националният представител от ГЕРБ, само че и артист Евгени Будинов.

Той си спомни, че когато е признат в НАТФИЗ, е схванал, че това е един от най-хубавите хора. Ламбо помагал доста на студентите си и на всички хора към себе си.

" Да не приказваме, че това е може би най-хубавият артист и най-хубавият български киноактьор сигурно, министър на културата, необикновен политик. Нека го запомним с доста невероятни функции, които остави, и с голямото му сърце ".

" Паметта на Стефан Данаилов ще бъде образец за генерации наред. Познавам Стефан Данаилов като дълготраен депутат, познавам го и в качеството му на някогашен министър на културата, уточни още той. Впечатлен съм от неговото наличие, възторг и хъс, сподели Адемов. По думите му неговата памет ще бъде образец за генерации наред. Стефан Данаилов е една легенда на българското кино, една легенда на българския парламентаризъм, безапелационен бе депутатът от Движение за права и свободи  Хасан Адемов.

" Стефан Данаилов беше капитал за българската нация. По думите му мъже като него се раждат един път на 100 години. Един несъмнено популярен мъж си отиде, популярен мъж освен като артист, а като човек, уверен е той. От него съм видял единствено положително и като по-мъдър човек от мен, и като по-преживял ме е съветвал доста и в средите на политиката, и в житейския ми път. Затова и тежко одобрявам загубата на Ламбо ", спомня си Славчо Атанасов от " Обединени патриоти ".  

Премиерът Бойко Борисов помоли министрите, събрали се на днешното съвещание на Министерски съвет, да отдадат респект пред артиста Стефан Данаилов, който почина малко след среднощ.

" Искам да помълчим малко в името на Данаилов. Голям артист, мой другар, огромен мъж, огромен човек. Голяма загуба за българите. Той беше доста обичан човек ", сподели Борисов.

Всички министри и министър председателят се изправиха на крайници и запазиха минута мълчание в памет на Стефан Данаилов.

Преди това Борисов помоли министрите да поддържат изключителната точка в дневния ред на съвещанието, съгласно която България отпуска 200 000 лева в помощ на Албания поради земетресението в страната, което взе жертви и нанесе огромни материални вреди.

" Още един път съболезнования за жертвите в Албания. Голяма покруса. Отпускаме средства в размер на 200 000 лева, уповавам се всички да поддържат. Освен това вътрешно министерство е приготвило над 1000 палатки, пакети при нужда от помощ. При потребност имаме подготвеност да изпращаме екипи да разчистват ", изясни пред държавното управление Борисов. Той добави още: " Не бива да ги оставаме сами, по тази причина гласуваме тези средства и в това време имаме подготвеност с жива мощ и техника да помогнем. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР