БГНЕС 28 март беше една от най-очакваните дати за провеждането на

...
БГНЕС
28 март беше една от най-очакваните дати за провеждането на
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Гласуването с машини крие голям риск

 БГНЕС " 28 март беше една от най-очакваните дати за провеждането на изборите. Тя се разисква още през цялото време на тази година. Другата допустима дата бе 23 май, само че тя значи два месеца без парламент. Има обаче няколко въпроса към изборите, които са от извънредно значение “. Това съобщи в ефира на " Здравей, България “ проф. Михаил Константинов.

Той добави, че правото на глас е конституционно такова на всеки български жител като се изключи излежаващите санкции и тези под забраняване. Важно съгласно математика е да се намерения за хората, които ще бъдат карантинирани или ще се лекуват по това време. Той прибавя, че Северна Македония и Чехия към този момент са правили избори в два дни. Същото щели да създадат и идната година в Канада.

" Аз предлагам български представители да отидат до посолството на Румъния в София и да помолят за шерване на практиката им. Това което видяхме там – едни огромни пространства, като ограниченията бяха спазени доста добре. Там обаче се записва най-ниската интензивност за последните повече от 30 години “, сподели проф. Константинов.

Според него ограниченията и организацията за провеждането на изборите би трябвало да бъде съгласувана със медицинските експерти и всички сюжети да бъдат прегледани.

Проф. Константинов счита, че гласуването с машини може да съставлява медицински риск. 

" Това е една повърхнина, това е един тъчскрийн, който ще се пипа от стотици хора и какво вършим с тези хора - сега, в който пипне екрана един от секцията, ще си пипне носа и е подготвен инфектиран. Тези машини, с които ще гласуваме, не са планувани за гласоподаване в пандемия ", акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР