БФТ направи огромен подарък на българската публика за предстоящото осмо

...
БФТ направи огромен подарък на българската публика за предстоящото осмо
Коментари Харесай

Подарък за българската публика! Александър Зверев ще играе на Sofia Open 2023!

БФТ направи голям подарък на българската аудитория за идното осмо издание на тенис шампионата ATP 250 Sofia Open. След усилени договаряния от страна управлението на конкуренцията бе контрактувано присъединяване на Александър Зверев. Германецът, който се намира тази седмица под №9 в международната класация ще играе за първи път в България, като в София ще опита да си обезпечи присъединяване на Финалите на АТР в Торино, започващи на 12 ноември.

Идването на Зверев стана допустимо след особено позволение от страна на АТР. След отказванията на Франсис Тиафо и Бен Шелтън Sofia Open се оказа в режим на " изключителна обстановка " поради отдръпването на двама от тримата най-високо класирани в ранглистата състезатели. Това даде опция да бъде притеглен играч, който не е подал поръчка без това да постанова потреблението на " уайлд кард ". След съществени старания бе получено единодушие за присъединяване от страна на Зверев, който ще бъде лидер на схемата на шампионата.

Зверев е на 26 години. От съветски генезис е, само че е роден и израснал в Германия, под чиито байрак стана олимпийски първенец преди две години в Токио. Най-доброто му класиране в световнвата класация е №2 от юни предходната година.

В кариерата си Зверев има 21 турнирни трофеи, последната от които пристигна през септември в Чънду (Китай).

В шампионатите от Големия шлем най-хубавият му резултат е финалът на US Open когато водеше с 2:0 сета на Доминик Тийм, само че позволи поврат. Достигал е още пет полуфинала и четири четвъртфинала.
 Ясно е в какъв брой часа Григор Димитров излиза на корта против Хуркач
Ясно е в какъв брой часа Григор Димитров излиза на корта против Хуркач

Мачът ще бъде първи в програмата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР