БФС трябва да поеме отговорността за протеста. Това са най-агресивните

...
БФС трябва да поеме отговорността за протеста. Това са най-агресивните
Коментари Харесай

Филип Гунев: Феновете на стадиона не биха се били помежду си

БФС би трябвало да поеме отговорността за митинга . Това са най-агресивните протестиращи, съобщи по Нова телевизия някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.

Според него погромът е можел да бъде предотвратен , в случай че от УЕФА бяха разрешили публиката да участва на стадиона. По думите му, там агитките е имало опция да бъдат разграничени и да не се срещнат

Гунев посочи, че точно поради агресивността на почитателите , погромите са били ясни и предстоящи, което значи и че скупчването на полицейски сили е било разумно.
 Метат боклука от центъра на София след фенския разгром
Метат боклука от центъра на София след фенския разгром

Движението в централната част на София се реализира обикновено

За позволена неточност в обмисляне обезпечаването на митинга от Министерство на вътрешните работи заприказва и различен специалист Милен Иванов.

По думите му, не е допустимо да се обезпечи подобен голям параметър , без да се изпусне нещо.

" Сблъсъците се случиха в тесните улички по бул. " Гурко ". За мен е необичайно, за какво тъкмо там е позволен митингът ", сподели още той.

Иванов добави, че такава обстановка служителите на реда търпят, до момента в който получат заповед. Той дефинира като " доста положително " решението за потреблението на водно оръдие.

Припомняме, че  срещу БФС в центъра на София .

Протестът беше към националният стадион " Васил Левски ", където България и Унгария играха среща от квалификациите за европейско състезание. Запалянковците упорстват за оставката на управлението на Българския футболен съюз.
 С водно оръдие полицията усмирява митинга против БФС в София
С водно оръдие полицията усмирява митинга против БФС в София

Бомбички, ракети и камъни летят против чиновниците на реда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР