БФС с взел безпрецедентно решение столичните дербита през идния шампионат

...
БФС с взел безпрецедентно решение столичните дербита през идния шампионат
Коментари Харесай

Новаторско? БФС: Всички столични дербита - на Васил Левски

БФС с взел невиждано решение столичните дербита през идния шампионат да се играят единствено на " Васил Левски ".

Това е било обсъждано на съдийски семинар. От централата обаче оферират и еластичен вид - в случай че двата клуба се схванат между тях, те могат да играят на своите игрища. До тези ограничения се с стигнало, поради свадите през предишния шампионат сред ФК ЦСКА 1948 от една страна и Левски и ЦСКА от друга.

" Сини " и " червени " упорстваха да не гостуват в Бистрица, а на " Васил Левски ", с цел да могат да разчитат на почитателите си, като квотата им за стадиона във витошкото село бе единствено 300 души. От двата клуба обясниха, че провеждането на мачове в Бистрица ще докара до напрежение и принуждение.

Кметът на Бистрица Самуил Попов също бе срещу провежданото на дуелите на стадиона в повереното му място: " Надявах се мачът да бъде изместен на Националния стадион. Както стана ясно от мнението на Столична дирекция на вътрешните работи, мачът е рисков. Притесненията ми са свързани със свободното предвижване на жителите, придвижванията на градския превоз и прояви на вандализъм. Няма да укривам, че съм обезпокоен ".

От БФС отхвърлиха на ЦСКА да реалокират дуела на 12 март тази година на " Васил Левски ", с цел да не бъдат упрекнати, че Левски е гостувал в Бистрица в първия кръг, а пък " алените " са облагодетелствани за своя дуел. В последна сметка ЦСКА победи 1:0 с гол на Тобиас Хайнц.

Очакванията са мачовете на Левски и ЦСКА с ФК ЦСКА 1948 да бъдат на " Васил Левски ". Предвид възбраната " сини " и " червени " да имат свои агитки при гостуванията на столичните игрища, ще е забавно какъв ще е методът на двете управления за срещите със Славия и Локо (София).

През последните години почитателите на Левски и ЦСКА непрекъснато имат заигравка с боса на " белите " Венцеслав Стефанов. Собственикът па Славия поставя цена от 20 лв. на билетите, като следва всеобщо чупене на седалки в бранша на гостите и разпореждане от страна на БФС, " сини " и " червени " да възстановят вредите, които нормално са в границите на 20 000 лв.. Самият Стефанов се оплаква също по този начин, че половината от гостуващата агитка не е платила входа.

Малко евентуално наподобява ЦСКА и Левски да се съгласят със Славия и Локо да реалокират мачовете си на клубните игрища, в случай, че това ще ги лиши от поддръжката на почитателите им. Този ход от своя страна ще принуди Венци Стефанов и шефът на " червено-черните " Иван Василев да заплащат наем от 15 000 евро за " Васил Левски " за условното домакинство, както и надалеч повече пари за защита на дуела.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР