БФС реши да се допита до клубовете, които имат участници

...
БФС реши да се допита до клубовете, които имат участници
Коментари Харесай

БФС пита 25 клуба за първенствата

БФС реши да се допита до клубовете, които имат участници в Елитните младежки групи (в трите възрасти) и да им изиска мнение какво би трябвало да се случи при подрастващите. Общо 25 клуба вземат участие със свои тимове в Елитните младежки групи. Девет клуба имат по три отбора, други три са с два, а останалите вземат участие с по една възраст. Идеята на централата е да има по-добър разговор и да се вземат поради всички отзиви на участниците в шампионатите.

Въпросите към клубовете са какво е мнението им за продължение или не на шампионата, а също по този начин и по какъв метод да стане това, да има ли не изпадащи.

Ръководствата имат време до 8-и май (петък) да изразят мнението си по заложените въпроси.
На 21-и април изпълкомът на БФС взе решение шампионатите в Елитните младежки групи (да 19, до 17 и до 15 години) ще завършат на турнирен принцип. Четвъртфиналите и полуфиналите в ще се по два мача на разменено посещение, финалът би трябвало да се играе в един дуел на безпристрастен терен. Изпадащи не се предвиждаха, само че пък ще влизат тимове, както е по разпоредба. БФС ще продължи да изплаща съдийските и делегатските такси.

Още тогава обаче първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов, който е директен отговорник в изпълкома за младежкия и юношеския футбол, направи значимо конкретизиране. Тогава той сподели, че ще бъде събрана Комисията за Детско-юношески футбол и тя ще вземе решението, което сметне за най-правилно в актуалната обстановка.

В момента мненията за обстановката са разнопосочни. Някои клубове избират шампионатите да приключат в този момент без изпадащи и новият сезон да се започва обикновено. Други пък упорстват за доиграване, макар дребното време и съвсем непрекъснатите пътувания, които се обрисуват.

Турнирите за Купата на БФС в междинните възрасти (до 18, до 16 и до 14 години) ще се изиграят, защото са на стадий полуфинали. Победителят при най-големите ще показва страната ни в Юношеската Лига на УЕФА, както се споделя към този момент младежката Шампионска лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР