БФС публикува пълен списък на решението, които са взети на

...
БФС публикува пълен списък на решението, които са взети на
Коментари Харесай

БФС обясни точка по точка защо е отменил Конгреса

БФС разгласява цялостен лист на решението, които са взети на днешното съвещание на Изпълкома. Както е известно, на него беше анулирано провеждането на планувания за 18 март конгрес. В изнесената информация от футболната централа е обещано пояснение точка по точка по отношение на аргументите за взетото решение.

1. Решенията, признати на изключителния конгрес на 12.10.2021 година, са декларирани за регистриране в Търговския указател. Вписването е спряно до привършване на заведените в Софийски градски съд правосъдни каузи, оспорващи решенията му. По тези каузи се чака изговаряне на съда.

2. Избраните на 12.10.2021 година президент и изпълнителен комитет са с мандат от 4 години, заради което избор на нови такива, единствено 5 месеца след избора им, и при липса на условия, изрично обосноваващи предварителното преустановяване на мандата, опонира на закона и Устава на БФС.

3. В Софийски градски съд е формирано дело по искане от адвокатско сдружение за привикване на конгрес на същата дата – 18.03.2022 година, по което още няма изговаряне на съда. По него е направено в допълнение искане за привикване на конгрес на друга дата.

ИК на БФС смята, че откакто са налице правосъдни разногласия както във връзка с към този момент извършения конгрес, по този начин и във връзка с бъдещия подобен, единственото вярно деяние в тази ситуация е да се изчакат решенията на правосъдните институции.

Изпълнителният комитет изрично декларира, че отговорност за протичащото се по повод конгресите на БФС и основаването на предпоставки за рискова безтегловност във футбола ни следва да носи този, който е подхванал описаните дейности в ущърб на ползите както на футболните клубове, по този начин и на развиването на футбола у нас.

Предвид гореизложеното ИК на БФС взе решение да анулира свиканото Общо заседание на 18.03.2022 година

Членовете на ИК бяха осведомени и с създадената взаимно с УЕФА 4-годишна тактика за развиване на българския футбол и бюджетна рамка за същия интервал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР