БФС предвижда да съкрати бюджета, който се отделя за заплатите

...
БФС предвижда да съкрати бюджета, който се отделя за заплатите
Коментари Харесай

БФС ще намали заплатите на треньорския щаб на националния ни тим по футбол

БФС планува да редуцира бюджета, който се отделя за заплатите на треньорския щаб на националния тим, написа " Блиц ". Досега селекционерите и техните помощници взимаха значително пари, само че резултатът от работата им беше нулев. България по този начин и не съумява да се класира на огромен конгрес. Последното ни присъединяване на международно състезание датира от далечната към този момент 1998 година, а на европейски финали - от 2004 година. През 2020-а пък резултатите ни бяха плачевни. Записахме една победа и то против слабака Гибралтар в контрола (3:0).

Заплатите на новия селекционер и на екипа му ще бъдат по-ниски, само че в същото време в БФС са помислили да ги стимулират по следния метод. Треньорският щаб ще получи спомагателни бонуси. Те ще бъдат най-големи, в случай че сторим чудото и се класираме непосредствено за международното състезание в Катар през 2022 година. Ще има парични награди и при присъединяване на бараж и, забележете, както и при трето място в крайното класиране. Да, то ще ни лиши от Мондиала след две години, само че все пак треньорите ще вземат бонус. Това се отнася освен за тях, само че и за футболистите от националния тим.

България попадна в група от международните квалификации дружно с отборите на Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва.

Първото ни тестване е на 25 март, когато одобряваме швейцарците. Три дни по-късно – на 28 март, отново играем София, само че против Италия. На 31 март пък гостуваме на Северна Ирландия, а останалите мачове от нашата група са през септември, октомври и ноември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР