БФС официално излезе с информация, че Марица Пловдив е получил

...
БФС официално излезе с информация, че Марица Пловдив е получил
Коментари Харесай

БФС даде лиценз на 9 тима за Втора Лига

БФС публично излезе с информация, че Марица Пловдив е получил лиценз за присъединяване във Втора лига през идващия сезон. “Пиратите” имаха пропуск в документалната част и това застрашаваше лиценза им, само че всичко е било поправено.

Футболният ни съюз разгласи имената общо на 9 клуба, които ще вземат участие във второто ни футболно равнище следващата година, само че към момента не е ясно кой ще заеме мястото на отказалия се Царско село.

Ето какво пишат от БФС:

На свое изключително съвещание Лицензионната комисия към Българския футболен съюз взе решение да бъде публикуван лиценз на ПФК „ Марица 1921-Пловдив “ за присъединяване във Втора професионална лига през сезон 2022/2023 година

Останалите клубове от ВПЛ, които все още са получили позитивна оценка за осъществяване на минималните изискуеми критерии за лиценз, са както следва:

ПФК „ Монтана-1921 “ (клубът кандидатства и получи лиценз за присъединяване в Първа лига, само че по състезателен път не си обезпечи класиране в нея)

ФК „ Етър “, гр. Велико Търново

ФК „ Миньор - Перник “

ФК „ Струмска популярност – 1927 “, гр. Радомир

СФК „ Спортист – 2009 “, гр. Своге

СФК „ Литекс “, гр. Ловеч

СФК „ Созопол “

СОФК „ Янтра 2019 “, гр. Габрово

СФК „ Добруджа 1919 “, гр. Добрич

След идните съвещания на Лицензионната комисия ще бъдат оповестени имената на останалите клубове, изпълнили критериите за присъединяване във Втора професионална лига през сезон 2022/2023 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР