БФС може напълно законно да изхвърли от своите структури участвалите

...
БФС може напълно законно да изхвърли от своите структури участвалите
Коментари Харесай

ЦСКА рискува да бъде изключен от БФС

БФС може изцяло законно да изхвърли от своите структури участвалите в пародийния " конгрес " на екипа на Димитър Бербатов в петък 76 клуба. Това е записано в член 28 от Устава на организацията, разяснява за  известният футболен активист и управител Петьо Костадинов. Сред 76-те е и ЦСКА, който беше представляван от изпълнителния си шеф Филип Филипов.

" Всички те са нарушили устава на организацията, на която са постоянни членове. И би трябвало да бъдат изключени без изключение, без да се гледа в коя група играят, класиране и така нататък Това се отнася и за тима на Литекс, който бе настанен в центъра на София. Заради тях преди 6 години страната се обърна наобратно. Умъртви се най-титулованият и обичан тим в България, като това стана още по-болезнено на датата 9 септември...Същият Боби Михайлов, против който в този момент скачат, извърши това упражнение. Ако аз управлявах футбола, щях от понеделник да пусна тъжби в съда против всички участници в тази гротеска в петък. Не би трябвало да има благосклонност към никой, който е нарушил устава. Та Чеферин не се церемони с Аниели и Перес, когато потеглиха да заобикалят УЕФА. Това е - като не спазваш разпоредбите те изхвърлят ", добави той.

Петьо Костадинов недоумява и за дейностите на спортния министър Радостин Василев. " Не мога да схвана, за какво в деня, когато се организира Световно състезание по лека атлетика и ние имаме единствено един участник, което е позорно, Василев обикаля НДК като някакъв наблюдаващ, като пазач...С плевенската му главица не може да си показа какво може да се случи, в случай че посегне на БФС ". Известният футболен активист смята, че екипът на Бербатов е позволил съдбовна неточност на конгреса през октомври. " Тогава след гласуването за президент много хора си потеглиха. Ако имаха нужния инстикт, щяха да останат в залата с тези клубове, които ги подкрепяха. И щяха да изберат единствено свои хора в Изпълкома! Но това са обикновени хора и аз не желая обикновени хора да ръководят системата, в която и аз вземам участие ", съобщи Костадинов.

Той изясни, че в Устава на БФС е записано кой може да насрочва конгрес - това е Изпълкомът или в случай че има искане на 1/3 от клубовете. " Изпълкомът го анулира, а решение на съда за подписката няма. Още повече, че няма решение и по жалбите от екипа на Бербатов за конгреса през октомври. Докато няма решение по всичко това, няма по какъв начин да има конгрес на БФС ", сподели той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР