БФС изтъкна премиера Бойко Борисов като главна причина стадионите, на

...
БФС изтъкна премиера Бойко Борисов като главна причина стадионите, на
Коментари Харесай

БФС благодари на Бойко Борисов за ремонтирани стадиони

БФС посочи премиера Бойко Борисов като основна причина стадионите, на които ще се играят мачове от квалификациите за европейското юношеско състезание, да бъдат ремонтирани. Това стана с изказване на уеб страницата на футболния съюз, което публикуваме без редакторска интервенция:

" Велико Търново и Горна Оряховица ще бъдат домакини на дуелите от Първия квалификационен кръг за Евро 2018. Арена на мачовете сред юношеските национални тимове до 17 година на България, Украйна, Република Ирландия и Азербайджан ще бъдат реновираните игрища „ Ивайло “ и „ Локомотив “.
Двете уреди минаха през щателна инспекция от представители на УЕФА, които останаха впечатлени от препоръчаните условия.

Стадионите разполагат с нови тревни покрития и осветяване, актуализирани са трибуните, съблекалните, сервизните пространства и зали за конференции. Ремонтираната база ще способства за отличното осъществяване на европейските квалификации и ще помогне за развиването спорта, в частност – футбола в района.

Обновяването на стадионите стана факт с помощта на държавното управление и персонално министър председателят Бойко Борисов, който пое и извърши ангажимент за отпущането на нужните финансови средства, както и на отличното съдействие сред Министерството на младежта и спорта, ръководено от Красен Кралев, президентът на БФС Борислав Михайлов, кметовете на Общините Велико Търново – инж. Данаил Панов, Горна Оряховица – инж. Добромир Добрев, Дряново - инж. Мирослав Семов, Лясковец – доктор Ивелина Гецова, ръководителят на ЗС към БФС Велико Търново – Бончо Генчев и ръководителят на Оценка за съвместимост към БФС – Георги Трендафилов.

Гостуващите тимове на Украйна, Република Ирландия и Азербайджан изрекоха своите благодарности на БФС и уредниците за отличните условия за подготовка на подготвителните терени в Дряново, Дебелец, Лясковец и Царева морава.

Откриването на шампионата ще се организира на 10 октомври, вторник на стадион „ Ивайло “, където в 18:30 часа младите „ лъвове “ ще се изправят против Украйна в първата си подготовка. Преди това от 16:00 часа на стадион „ Локомотив “ в Горна Оряховица е срещата Република Ирландия – Азербайджан. "

Снимка: Спортал
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР